5 MEDALJA I 13 FINALA SA PRVENSTVA HRVATSKE 25m

21.-23.12.2018. na Bazenima Kantrida održalo se Prvenstvo Hrvatske u plivanju u 25m bazenu gdje je pod vodstvom trenera Marijana Čuline, prof. boje našeg kluba je branilo 8 članova koji su od početka sezone stekli pravo nastupa na ovom natjecanju isplivavši zadane norme. Na natjecanju su nastupili: juniori Andrija Smolić (00), Sandro Barić (01), Duje Grgić (01), te ml.juniori Tonka Krstić (03), EllenaŠušteršić (03) Marija Kuman (05) i Noa Kuman (04). Kroz tri dana natjecanja naši članovi su se izborili za 5 medalje i 13 finalnih trka, a na listi uspješnosti klubova plivači su sa 288 bodova zauzeli 11.mmjesto, dok su se plivačice sa 108 bodova plasirale na 21. mjesto.
Prva medalja na ovom PH je ujedno i nova crtica u povijesti našeg kluba, a do prve državne štafetne medalje doplivala je muška juniorska štafeta u sastavu: Duje Grgić (01), Sandro Barić  (01), Andrija Smolić (00) i Noa Kuman (04) koji su zajedničkim snagama  osvojili  srebrnu medalju u disciplini 4x200m slobodno s vremenom 8:04.22. Najveći uspjeh na ovom natjecanju je ostvario junior Sandro Barić (01) koji je osvojio 4 medalje i to dva srebra i broncu u kategoriji juniora te broncu u kategoriji ml.seniora. Prvog dana natjecanja u jutarnjim kvalifikacijama disciplinu 50m prsno je isplivao za 29.47, te se plasirao u B finale gdje je istu dionicu isplivao za 29.07 i osvojio srebrnu medalju. Drugog dana na programu je bila disciplina 200m prsno gdje se s vremenom 2:21.30 plasirao za popodnevno A finale u kojem je popravio svoje vrijeme i sa 2:19.99 osvojio brončanu medalju, dok je trećeg dana u jutarnjim kvalifikacijama disciplinu 100m prsno isplivao za 1:03.83 te je u popodnevnom A finalu s vremenom 1:03.84 doplivao do ml.seniorske bronce i juniorskog srebra. Na ovom PH u konkurenciji mlađih juniora finalni poredak se određuje na osnovu rezultata kvalifikacija koje se plivaju na način da su sve grupe finalne,tako je naša ml.juniorka Ellena Šušteršić (03) doplivala do brončane medalje u disciplini 100m leđno (1:05.46), te se ujedno plasirala za popodnevno B finale gdje popravila svoje vrijeme i istu dionicu isplivala za 1:04.99 što joj je donijelo plasman na 8 mjesto u kategoriji juniorki. Za B finalne trke plasirala se i u disciplinama 50m leđno (30.77) gdje je s vremenom 30.61 također zauzela 8 mjesto u juniorskom finalu, 100m slobodno (1:00.04) gdje se plasirala na 11 mjesto sa 59.60, te 50m leptir (29.79) gdje je ostvarila najbolji plasman u finalu i sa vremenom 29.36 završila na 5 mjestu u juniorskoj kategorji.
Za popodnevna finala su se izborili:
Junior Duje Grgić (01) koji je disciplinu 200m leptir u jutarnjim kvalifikacijama isplivao za 2:07.30, dok je u popodnevnom A finalu s vremenom 2:09.56 zauzeo 6 mjesto u kategoriji, dok se u disciplini 100m leptir (58.07) plasirao u B finale gdje je s vremenom 58.79 završio na 12 poziciji u kategoriji.
Junior Andrija Smolić (00) se u B finale plasirao u disciplini 100m mješovito (1:00.98)  koju je u finalu isplivao za 1:00.78 i plasirao se na 12 mjesto u kategoriji.
Ml.junior NoaKuman (04) se za b finale izborio u disciplini 400m mješovito (4:55.71)  gdje je u popodnevnoj trci popravio svoje vrijem i sa 4:48.45 se plasirao na 9 poziciju u juniorskoj kategoriji.
Ml.juniorka Tonka Krstić (03) se plasirala u B finale na dionici 200m leptir  s vremenom 2:37.15 dok je u popodnevnom finalu s vremenom 2:36.50 zauzela 12 mjesto u juniorskoj kategoriji.

 

 

 

TRADICIONALNA BOŽIĆNA REVIJA SINKRONIZIRANOG PLIVANJA

20.12.2018. održana je tradicionalna božićna revija sinkroniziranog plivanja. U mnoštvu šarenih kostima i vesele šminke djevojčice uzrasta od 6 do 15 godina predstavile su svoje koreografije koje su pod vodstvom trenerice Dore Bubanko uvježbale u ovih par mjeseci od početka sezone. Dio atmosfere možete vidjeti u našoj FOTOGALERIJI.

Nastupile su: Donata Škaro, Cvita Babić, Leonarda Barančić, Barbara Brčić, Sofija Brkić, Lana Brković, Chiara Dukić, Mare  Gregov, Mia Librenjak, Eni Petroša, Nika Ražov, Anastasija Repak, Tara Sičaja, Mihaela Šarić, Laura Štefančić, Luce Utković

Ekipi i njihovoj trenerici želimo ugodne blagdane, a sve zainteresirane za sinkronizirano plivanje pozivamo na upis. Detaljnije informacije o programu možete dobiti od trenerice Dore na br.:098/985 52 59

 

 

88 MEDALJA ZA ŽUPANIJSKOG PRVENSTVA "ZIMA 2018"

15.12.2018. u organizaciji PK Zadar održano je Županijsko prvenstvo u plivanju na kojem su nastupili klubovi PK Dupin, PK Jadera, PK Zadar te članovi Triatlon kluba Zadar koji su plivali van konkurencije. Natjecanje je održano u dva dijela u prvom su nastupili stariji plivači i plivale su se 50m discipline dok su u drugom nastupili mlađi plivači na 25m disciplinama. U oba dijela nastupili smo sa ukupno 132 natjecatelja koji su doplivali do 88 medalja. Većina plivača je po prvi put nastupila na natjecanju te im ovim putem čestitamo na rezultatima, a onima koji su se penjali na postolje i na osvojenim medaljama, dok onima koji zbog bolesti nisu nastupili na natjecanju želimo što brži oporavak
U prvom dijelu natjecanja u četiri discipline (50 m slobodno, 50 m leđno, 50 m prsno i 50 m leptir) za medalje su se borili stariji plivači podjeljeni u 6 kategorija: A (M '01 i st, Ž '03 i st), B (M 02.,03., Ž '04.,05.), C (M '04.,05., Ž '06.,07.), D (M '06.,07., Ž '08), E (M '08 i Ž '09) i F (M '09 i ml., Ž '10 i ml). U ovom dijelu naši plivači su doplivali do do 68 medalja (31 zlatna, 17 srebrnih i 20 brončanih).
Po dvije zlatne medalje su osvojili: Ellena Šušteršić, Ema Krstić, Filip Smolić, Maksim Vrkić, Marija Kuman, Mate Molnar, Mirta Zubčić, Noa Kuman, Sandro Barić. Po jednu zlatnu i jednu srebrnu medalju su osvojili: Danica Sorić, Dorijan Marin, Duje Grgić, Ivan Paleka, Roko Grgić, Roko Peraić; jednu zlatnu i jednu brončanu medalju osvojili su: Barbara Jerak, Ivano Kuman, Klara Sorić, Lea Ikić i Roko Zubčić, a do zlatnih medalja su doplivali i: Dominik Paleka te Valentin Špralja. Dvije srebrne medalje su osvojili: Rita Herceg i Tonka Krstić. Jednu srebrnu i jednu brončanu medalju osvojili su: Lovre Jerak i Šime Lukić dok su po jednu srebrnu medalju osvojili: Andrija Kačanić, Filip Manojlović, Ivano Žaja, Josip Gregov i Matej Džepina. Do dvije brončane medalja doplivali su: Aneta Zurak i Mihovič Ninčević, dok su po jednu brončanu osvojili: Filip Baričević, Jere Vlatković, Karlo Škifić, Kristijan Penjalov, Luka Čulina, Mareta Štrbac, Matko Udiljak, Melita Begić i Šimun Zdrilić. U drugom dijelu natjecanja nastupili su najmlađi natjecatelji koji su se u pet disciplina (25 m noge slobodno s daskom, 25 m slobodno, 25 m leđno, 25 m prsno i 25 m leptir) borili za medalje, a bili su podijeljeni u 4 kategorije početnici A (M '09, Ž '10.), početnici B (M '10, Ž '11), početnici C (M '11., Ž '12) i početnici D (M '12 i ml., Ž '13 i ml). U ovom dijelu natjecanja naše ribice su doplivale ravno do 20 medalja (6 zlatnih, 8 srebrnih i 6 brončanih).
Po jednu zlatnu i jednu srebrnu medalju su osvojili: Kristian Bušić i Tin Mršić dok su po jednu zlatnu osvojili: Marin Šimičević, Noa Najman, Vita Buterin i Leona Rakvin. Do dvije srebrne medalje doplivala je Cvita Vlatković, a po jednu srebrnu osvojili su: Toma Peroš, Loreta Radulić, Toni Mršić i Roza Matešić. Dvije brončane medalje osvojili su: Josip Višić i Antonio Dobrić, a po jednu broncu su osvojili: Iva Kapljić i Ivan Alduk.

Na natjecanju su nastupili: Melita Begić, Josip Alduk, Ivan Alduk, Dora Babić, Noel Babin, Lovre Baraka, Ivan Barešić, Filip Baričević, Sandro Barić, Toni Bašić, Andrija Batur, Ivano Begonja, Lucija Bešlić, Lovre Bičić, Lucijan Brkić, Emanuel Brkić, Matej Brkić, Kristian Bušić, Gabriel Bušić, Vita Buterin, David Buterin, Luka Čulina, Ivan Ćurdo, Duje Demo, Nikola Dević, Antonio Dobrić, Marko Dragoslavić, Matej Džepina, Zara Gambiraža, Paula Golem, Josip Gregov, Roko Grgić, Duje Grgić, Ana Grubelić, Rita Herceg, Vito Herceg, Lea Ikić, Ivan Ivić, Lovre Jerak, Barbara Jerak, Andrija Kačanić, Iva Kapljić, Dorijan Klačar, Bartul Knežević, Luka Kocman, Toni Korda, Mateo Košta, Lucijan Kotlar, Dominik Krivokapić, Tonka Krstić, Gašpar Krstić, Ema Krstić, Ivano Kuman, Noa Kuman, Marija Kuman, Ivan Kundid, Zvonimir Kundid, Šime Lukić, Tomislav Magaš, Filip Manojlović, Vito Marcelić, Ema Marić, Dorijan Marin, Lara Marinković, Adrian Marinović, Roza Matešić, Nika Melada, Josip Mikulec, Mareta Mikulić, Mate Molnar, Tin Mršić, Toni Mršić, Karla Mužanović, Noa Najman, Mihovil Ninčević, Gabriel Padovan, Marin Paić, Ivan Paleka, Dominik Paleka, Adrian Pavić, Niko Pedišić, Kristijan Penjalov, Roko Peraić, Toma Peroš, Roko Perović, Marcel Prenđa, Loreta Radulić, Petar Rakvin, Leona Rakvin, Natalija Rakvin, Leon Rončević, Luka Rudić, Mate Rupčić, Josip Smolić, Filip Smolić, Danica Sorić, Klara Sorić, Cvita Sorić, Jakov Sorić, Karlo Stojanov, Karmen Šarić, Marino Šestan, Marin Šimičević, Ante Šimićević, Jelena Šimunac, Karlo Škifić, Ivan Šljuka, Valentin Špralja, Mareta Štrbac, Ellena Šušteršić, Ana Tadić, Marko Tolja, Neven Torbarina, Karla Torbarina, Matko Udiljak, Ivan Višić, Josip Višić, Cvita Vlatković, Jere Vlatković, Maksim Vrkić, Ella Pjerina Vukić, Vito Vukoša, Toni Zalović, Ira Zanki, Šimun Zdrilić, Lovre Zebić, Filip Zekanović, Roko Zubčić, Mirta Zubčić, Aneta Zurak, Ivano Žaja, Ivan Županović

 

2 MEDALJE SA 8. MEĐUNARODNOG MITINGA „SV. NIKOLA“

08.12.2018. u organizaciji PK Barok, a povodom dana Grada Varaždina, održan je 9. međunarodni plivački miting "Sv.Nikola". U konkurenciji 318 natjecatelja iz 23 Hrvatske, Srbije, Slovenije i Bosne i Hercegovine pod vodstvom trenera Marijana Čuline, prof. i Edgara Nimca boje našeg kluba branilo je 11 članova: Roko Grgić, Rita Herceg, Lovre Jerak, Stipe Kasun, Ema Krstić, Karla Mužanović, Vito Petani, Danica Sorić, Mirta Zubčić, Roko Zubčić, Aneta Zurak.

Do dvije brončane medalje u C kategoriji doplivala je Danica Sorić (08). U prvom dijelu natjecanja na postolje se penjala po medalju zasluženu u disciplini 100m prsno (1:35.61), dok je u drugom dijelu natjecanja s vremenom 6:53.09 doplivala do bronce u disciplini 400m mješovito. Vrijedi istaknuti i plivače koji su se plasirali među pet najboljih u svojim kategorijama. Tako se u B kategoriji Roko Grgić (06) plasirao na 4. mjesto u disciplinama 100m slobodno (1:05.17), 100m prsno (1:22.19) i 100m leptir (1:14.66), dok je u disciplini 400m mješovito zauzeo 5.mjesto s vremenom 5:36.33. U istoj kategoriji u ženskoj konkurenciji Rita Herceg (07) je zauzela 4.mjesto u disciplini 100m prsno (1:28.60). Roko Zubčić (05) se u A kategoriji izborio za 4.mjesto u disciplini 100m prsno s vremenom 1:23.37, dok je Mirta Zubčić (08) doplivala do 5.mjesta u disciplini 100m leptir s vremenom 1:43.55.

 

 

 

19 NOVIH PLIVAČA IZ O.Š. KRUNE KRSTIĆA I PODRUČNE O.Š. PLOČA

26.11.2018. na Zatvorenom bazenskom plivalištu Višnjik održan je završni sat obuke za 19 neplivača iz O.Š. Krune Krstića i područne O.Š. Ploča. Koordinator programa kojeg organizira Športska zajednica Grada Zadra je Vitomir Burčul, prof., a program su provodili treneri PK Jadera Vitomir Burčul, prof. i Marijan Čulina, prof. Na ovom završnom satu nakon treninga i demonstracije naučenog koordinator programa je dodjelio diplome ponosnim plivačima.
Program koji je trajao od 15.11.2018. pohađali su: Dino Bajlo, Niko Bevanda, Noel Dević, Tija Galešić, Jere Juričin, Gabrijel Jurjević, Tara Kardum, Maris Krizman, Mario Jakov Perinović, Franko Ristić i Tino Šarić iz O.Š. Krune Krstića, te Ena Genda, Gabrijel Kresović, Antonija Mitrović, Veljko Mršić, Mate Pilipović, Niko Pilipović, Vito Smoljanec, Karlo Šarić iz područne O.Š. Ploča

FOTOGALERIJA

 

12 TITULA REGIONALNIH PRVAKA, 2 PEHARA I 57 MEDALJA SA REGIONALNOG PRVENSTVA HRVATSKE REGIJE-1

24.-25.11.2018 na 25m bazenu u Splitu održano je Regionalno prvenstvo Hrvatske za Regiju 1 (Dalmacije). U konkurenciji 148 natjecatelja iz 11 klubova naše regije pod vodstvom trenera Marijana Čuline, prof. nastupili smo sa 10 članova koji su se nakon 3 dijela natjecanja u Zadar vratili bogatiji za 2 pehara i 57 plasmana među tri najbolja. Naši članovi su doplivali do 39 individualnih medalja (12xzlato, 14xsrebro, 31xbronca) te 18 štafetnih (5xsrebro, 13xbronca).

Najbolje plasmane ostvario je junior Sandro Barić (01) koji je doplivao do 9 titula regionalnog prvaka i to po tri u kategoriji juniora, ml.seniora i seniora, te je osvojio i pehar za prvo mjesto u kategoriji juniora na temelju zbroja HPS bodova iz dvije discipline po svakom dijelu, a zaslužio ga je sa 3112 bodova.  Sandro je do svojih titula i zlatnih medalja doplivao u disciplinama 50m prsno (29.83), 100m prsno (1:05.12) i 200m prsno (2:23.44). U sve tri discipline zauzeo je prva mjesta u kategorijama juniora, ml.seniora i seniora. U istoj kategoriji do pehara za drugo mjesto doplivao je Duje Grgić (01) sa 2910 bodova. Duje je doplivao i do tri medalje i to u disciplini 200m leptir gdje je s vremenom 2:15.37 doplivao do trećeg mjesta u seniorima i ml.seniorima te do drugog mjesta u juniorima

U ženskoj konkurenciji posebno se istaknula Ellena Šušteršić (03) koja je doplivala do čak 11 medalja. Do dvije titule ml.juniorske regionalne prvakinje doplivala je u disciplinama: 50m leptir (30.62) gdje je ujedno osvojila i juniorsku broncu, te u disciplini 50m slobodno (28.25), gdje je uz zlato u svojoj kategoriji osvojila i srebra u seniorskoj, ml.seniorskoj i juniorskoj kategoriji. Srebrne medalje osvojila je i u disciplinama: 100m mješovito (1:10.27), 100m slobodno (1:00.70),  i 100m leđno (1:10.00) gdje je osvojila i broncu u juniorskoj kategoriji, do još jedne brončane medalje u svojoj kategoriji doplivala je u disciplini 200m slobodno (2:16.44). U muškoj ml.juniorskoj konkurenciji do 10 medalja doplivao je Noa Kuman (04). Noa je do svoje titule ml.juniorskog regionalnog prvaka doplivao u disciplini 200m prsno (2:31.83) gdje je osvojio i bronce u kategoriji seniora, ml.seniora i juniora. Brončane medalje je osvojio i u disciplinama 400m mješovito (4:52.79) u kategoriji ml.juniora i juniora, te u disciplini 200m mješovito u kategorijama ml.juniora, juniora, ml.seniora i seniora. Ml juniorka Tonka Krstić (03) je osvojila srebro u disciplini 100m leptir (1:14.93), te bronce u disciplinama 200m leptir (2:39.72) i 400m slobodno (4:43.89). Marija Kuman (04) je doplivala do medalja u disciplini 50m leđno (33.38) i to do srebra u ml.juniorskoj kategoriji i bronce u juniorskoj, dok je junior Andrija Smolić (00) doplivao do bronce u disciplini 50m leđno (29.69).
U štafetnim disciplinama muška juniorska štafeta je doplivala do 13 odličja, tako su u disciplinama: 4x200m slobodno (8:24.14), 4x100m mješovito (4:07.61) i 4x100m slobodno (3:43.56) osvojili srebro u juniorskoj, te bronce u ml.seniorskoj i seniorskoj kategoriji, dok su do bronci u sve tri kategorije doplivali u disciplini 4x50m mješovito (1:52.28), a u disciplini 4x50m slobodno osvojili su juniorsku broncu s vremenom 1:43.34. U muškim štafetama su nastupali: Andrija Smolić 2000, Sandro Barić 2001, Duje Grgić 2001, Dorijan Marin 2001 i Noa Kuman 2004. Ženska ml.juniorska štafeta u sastavu: Ellena Šušteršić 2003, Tonka Krstić 2003, Marija Kuman 2005 i Ema Krstić 2006 do srebrnih medalja u disciplinama: 4x50m slobodno (1:58.27) i 4x100m slobodno (4:28.03) te do brončanih u disciplinama: 4x50m mješovito (2:16.68), 4x100m mješovito (5:00.47) i 4x200m slobodno (9:38.99).

 


Na natjecanju su nastupili: Sandro Barić, Duje Grgić, Maksim Komadina, Tonka Krstić, Ema Krstić, Noa Kuman, Marija Kuman, Dorijan Marin, Andrija Smolić, Ellena Šušteršić.

 

10. JUBILARNI MEĐUNARODNI MITING SV KRŠEVAN

17.-18.11.2018. na 25m zatvorenom bazenu Višnjik održan je jubilarni 10. Međunarodni miting Sv. Krševan koji je ujedno i drugi u nizu od 8 Mini GP natjecanja za kategorije kadeta i ml. kadeta. U izuzetno jakoj konkurenciji od 484 plivača iz 28 klubova Hrvatske, te 2 kluba iz BIH naš klub je predstavljalo 20 članova koji su popravili svoje osobne rekorde i isplivali norme za državno prvenstvo.
Među deset najboljih plivača u svojim kategorijama plasirali su se:
Roko Grgić (06) koji je najbolje plasmane ostvario u disciplinama 100m prsno (1:21.44) i 200m leptir (2:42.81) gdje se plasirao na 5. mjesto, u disciplini 100m slobodno s vremenom 1:04.73 je doplivao do 6. mjesta, dok se u disciplini 200m prsno (2:56.78) plasirao na 8.mjesto. Danica Sorić (08) je do 5. mjesta doplivala s vremenom 1:34.87 u disciplini 100m prsno, dok se na duplo dužoj dionici u disciplini 200m prsno s vremenom 3:22.04 plasirala na 7.mjesto. Ema Krstić (06) je najbolje plasmane ostvarila u disciplinama leptirovim stilom tako je na dionici 100m leptir s vremenom 1:15.62 doplivala na 7.mjesto, dok je na dionici 200m leptir zauzela 9.mjesto s vremenom 2:58.60. U istoj kategoriji Lea Ikić (06) se plasirala na 8.mjesto u disciplinama 100m PRSNO (1:25.91) i 200m PRSNO (3:07.20). Rita Herceg (07) je najbolje plasmane ostvarila u disciplinama prsnim stilom tako je do 8. mjesta doplivala u disciplini 200m prsno (3:09.41), dok se u disciplini 100m prsno s vremenom 1:28.54 plasirala na 9.mjesto. U najstarijoj kategoriji Lovre Jerak (05) se u disciplini 100m prsno s vremenom 1:20.16 izborio za 8.mjesto.

Ekipa koja je nastupila na natjecanju: Dora Babić, Roko Grgić, Ana Grubelić, Rita Herceg, Lea Ikić, Lovre Jerak, Barbara Jerak, Stipe Kasun, Ema Krstić, Ivano Kuman, Mate Molnar, Karla Mužanović, Vito Petani, Danica Sorić, Mareta Štrbac, Karla Torbarina, Šimun Zdrilić, Roko Zubčić, Mirta Zubčić, Aneta Zurak.
Treneri koji su vodili ekipu: Marijan Čulina, prof., Edgar Nimac

 

7 MEDALJA I  PEHAR SA 25. ZLATNOG DUPINA

10.-11.11.2018. u organizaciji PK Pošk na 25m bazenu Poljud u Splitu održan je 25. Međunarodni plivački miting Zlatni Dupin. U konkurenciji 280 plivača iz 12 hrvatskih te jednog BIH kluba naš klub je predstavljalo 8 članova u kategorijama početnika i ml.kadeta.
Mlada ekipa trenera Edgara Nimca ostvarila je odlične rezultate na ovom natjecanju te su se kući vratili s peharom i 7 medalja.
U najmlađoj C kategoriji briljirao je Maksim Vrkić (09) koji je osvojio medalje u svim distiplinama, tako je do zlatnih medalja doplivao u disciplinama: 25m slobodno (15.50), 25m leptir (18.07), 25m leđno (18.72) i 100m mješovito (1:26.83), dok je u disciplini 25m prsno s vremenom 22.98 osvojio brončanu medalju. Svojim nastupom i isplivanim rezultatima Maksim je zaslužio i pehar za ukupan zbroj rezultatata u C kategoriji gdje se sa 401 bodom plasirao na prvo mjesto. U A kategoriji Danica Sorić (08) je osvojila srebrnu medalju u disciplini 100m prsno (1:35.20), dok je Mirta Zubčić (08) u disciplini 100m leđno (1:35.10) doplivala do brončane medalje
Ostatak ekipe je također znatno popravio svoja vremena te su isplivali niz osobnih rekorda, a među prvih deset na ovom natjecanju su se plasirali i:
Mirta Zubčić (08): 5.mjesto - 100m prsno (1:42.79); 5.mjesto - 100m leptir (1:43.79); 8.mjesto - 100m slobodno (1:25.27)
Danica Sorić (08): 6.mjesto - 100m leptir (1:50.01); 9.mjesto - 100m leđno (1:39.07)
Mate Molnar (08): 6.mjesto - 50m leptir (42.77); 10.mjesto - 50m leđno (43.08)
Barbara Jerak (09): 7.mjesto - 50m prsno (52.83); 8.mjesto - 50m leptir (54.97)
Ivano Kuman (08): 8.mjesto - 50m slobodno (34.59); 9.mjesto - 50m leđno (42.91)
Dora Babić (08): 8.mjesto - 100m leptir (2:03.57)

Na natjecanju su nastupili: Dora Babić, Barbara Jerak, Ivano Kuman, Mate Molnar, Danica Sorić, Maksim Vrkić, Šimun Zdrilić, Mirta Zubčić

 

4 MEDALJE  SA 46. MITINGA MLADOSTI

10.-11.11.2018. na 25m zatvorenom bazenu SRC Mladost u Zagrebu  održan je  46. Međunarodni miting "Mladost 2018" u organizaciji HAPK Mladost koji  je 2. postaja iz sustava HPS GRAND PRIX natjecanja za seniore, juniore i mlađe juniore.  U konkurenciji  oko 400 natjecatelja iz 42 kluba pod vodstvom trenera Marijana Čuline, prof. boje našeg kluba je branilo 10 članova koji su se u Zadar vratili sa 2 medalje.
Sandro Barić (01) je u A finalima doplivao do srebrnih medalja u disciplinama 50m prsno (29.52) i 100m prsno (1:04.02), dok je u B finalu disciplinu 100m mješovito s vremenom 1:01.92 završio na 7. mjestu u kategoriji juniora. Duje Grgić (01) je u A finalu s vremenom 2:10.68 doplivao do srebrne medalje u disciplini 200m leptir. Tonka Krstić (03) je u disciplini 400m mješovito koja se plivala u direktnom finalu osvojila brončanu medalju s vremenom 5:18.36.
U tri B finalne trke plasirala se juniorka Ellena Šušteršić (03), a najbolji plasman je izborila u disciplini 50m leptir gdje se s vremenom 30.12 plasirala na 6. mjesto u kategoriji juniora, dok je plasmanom na 8. mjesto završila trke 50m leđno (31.32) i 50m slobodno (28.09). Ml. junior Filip Smolić (03) plasirao se u dva C finala 50m prsno (32.41) i 100m prsno (1:11.64) te je obe trke završio plasmanom na 11. mjesto. U istoj kategoriji za C finala su se izborili i Marija Kuman (05) koja je disciplinu 50m leđno (32.69) završila na 9.poziciji, dok je Maksim Komadina (04) 50m leđno (30.44) završio plasmanom na 10.mjesto.
Na natjecanju su nastupili: Sandro Barić, Duje Grgić, Maksim Komadina, Tonka Krstić, Marija Kuman, Noa Kuman, Dorijan Marin, Andrija Smolić, Filip Smolić, Ellena Šušteršić.

 

ŽUPANIJSKO NATJECANJE OSNOVNIH ŠKOLA U PLIVANJU

30.10.2018. sedmu godinu za redom u organizaciji Županijskog saveza školskog športa Zadarske županije i PK Jadera održano je Županijsko natjecanje osnovnih škola u plivanju. Na natjecanju je nastupilo 7 osnovnih škola u muškoj konkurenciji, te 4 u ženskoj iako je bilo prijavljeno 5 ženskih ekipa, a na programu su bile discipline 50m slobodno, 50m leđno, 50m prsno, 50m leptir te štafete 4x50m mješovito i 4x50m slobodno. Na kraju natjecanja zbrojem bodova iz svih isplivanih disciplina prvo mjesto u konkurenciji plivača je zauzela OŠ Zadarski Otoci sa 113 bodova, drugo mjesto su zauzeli plivači OŠ Šime Budinića sa 100 bodova, a treće mjesto OŠ Šimuna Kožičića Benje sa 95 bodova, kod plivačica prvo mjesto mjesto su po zbroju bodova zauzele plivačice iz OŠ Smiljevac sa 74 boda, sa bodom manje na drugo mjesto su se plasirale plivačice OŠ Šimuna Kožičića Benje, dok su se na treće mjesto plasirale plivačice OŠ Bartula Kašića sa 68 bodova. Kompletne rezultate s natjecanja i propisnik možete pogledati na donjim linkovima.

 

7 MEDALJA SA JADRAN GRAND PRIX-a

27.-28.10.2018. U organizaciji PK Jadran Split, A na 25 m bazenu Crnica u Šibeniku (zbog radova na bazenu Poljud) održan je Jadran GP prvo ovosezonsko natjecanje u seriji HPS Grand prix natjecanja za kategorije ml.juniora, juniora i seniora. Na ovom natjecanju u konkurenciji  300 plivača iz 32 kluba iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i BiH Pod vodstvom trenera Marijana Čuline, prof. boje našeg kluba branilo je 9 članova koji su doplivali do 7 medalja (4xsrebro, 3xbronca).
Duje Grgić (01) je doplivao do tri medalje. U disciplini 200m leptir s vremenom 2:13.03 doplivao je do srebrnih medalja u A i B kategoriji, dok je u B kategoriji osvojio broncu u disciplini 50m leptir (28.10). Sandro Barić (01) je osvojio dvije medalje u B kategoriji; u disciplini 50m prsno (30.33) je doplivao do srebrne medalje, dok je brončanu osvojio u disciplini 100m prsno (1:06.08). Marija Kuman (05) je u C kategoriji doplivala do srebrne medalje u disciplini 50m leđno (33.29), dok je u istoj disciplini Ellena Šušteršić (03) s vremenom 31.38 doplivala do brončane medalje.
Na natjecanju su nastupili: Sandro Barić, Duje Grgić, Maksim Komadina, Tonka Krstić, Marija Kuman, Noa Kuman, Dorijan Marin, Andrija Smolić, Ellena Šušteršić

 

ZADAR SWIMM MEET

25.10.2018. ugostili smo plivače sa Bishop's Stortford College koji se nalaze na turneji kroz Hrvatsku, te smo u jutarnjim satima organizirali natjecanje na kojem je sudjelovao 21 član njihovog plivačkog tima, članovi našeg kluba PK Jadera te plivači PK Zadar. Na donjim linkovima možete pronaći rezultate i fotogaleriju sa ovog druženja. Ekipi sa Bishop's Stortford College-a želimo ugodan nastavak turneje i što bolje rezultate na budućim natjecanjima.

 

7 NOVIH RIBICA U PK JADERI

23. 10. 2018. uspješno je završen prvi tečaj obuke neplivača u ovoj sezoni. Osnovni cilj obuke je pripremiti dijete za samostalan i siguran boravak u vodi. Iako smo obuku počeli u puno većem broju zbog bolesti članova  u ovom ciklusu obuku je završilo 7 djece u dobi od nepune  4 godine do 7 godina. Na kraju programa koji je trajao 15 dana slijedilo je finalno testiranje gdje su djeca naučeno demonstrirala pred svojim instruktorima i roditeljima te je trener svoj djeci  dodijelio diplome, klupske majice i prigodne poklone. Ribice koje zbog bolesti nisu završile obuku biti će obaviještene kada se mogu priključiti slijedećoj grupi da nadoknade propušteno, ujedno im želimo što brži oporavak.  Treneri i uprava Plivačkog kluba JADERA čestitaju djeci i njihovim roditeljima na velikom koraku u njihovom životu.
Djeca koja su uspješno završila program obuke neplivača: Duje Demo, David Gambiraža, Lucija Jurlina, Lara Jurlina, Kristijan Škulić Klisović, Roko Maračić, Ivan Šarunić
Treneri koji su provodili program: Ante Džaja, prof., Edgar Nimac.

FOTOGALERIJA

 

9 NOVIH PLIVAČA IZ O.Š. ŠIMUNA KOŽIČIĆA BENJE

23.10.2018. na Zatvorenom bazenskom plivalištu Višnjik održan je završni sat obuke 9 neplivača iz O.Š. Šimuna Kožičića Benje .
Koordinator programa kojeg organizira Športska zajednica Grada Zadra je Vitomir Burčul, prof., a program su provodili treneri PK Zadar Željko Olujić i Zlatka Glavurtić. Na ovom završnom satu nakon demonstracije naučenog predsjednica ŠZGZ Snježana Jurinić je ponosnim plivačima dodjelila diplome.
Program koji je trajao od 15.10. do 23.10.2018 pohađali su: Karmen Bačić, Eva Dukić, Sunčica Vitas, Stipe Čvrljak, Bartul Pavlović, Duje Pečanić, Ante Rajčić, Leona Petani i Paulina Veskadiaga.

FOTOGALERIJA

 

54 PLASMANA MEĐU TRI NAJBOLJA NA 3 & 4 KOLO ŠIZD LIGE


20.10.2018. na 25m bazenu Višnjik u organizaciji našeg kluba održano je 3. i 4. kolo ŠIZD lige za sve kategorije od početnika do seniora. Na programu su bile discipline: 25m leptir, 100m prsno i 400m mješovito u 3. kolu te 50m slobodno, 200m leđno i 1500m slobodno u 4. kolu. Pod vodstvom trenera Edgara Nimca naš klub je predstavljalo 27 članova koji su se 54 puta plasirali među tri najbolja u svojim kategorijama i to 9 puta na prvo mjesto, 23 puta na drugo te 22 puta na treće mjesto. Članovima koji zbog bolesti nisu nastupili želimo što brži oporavak i povratak u bazen.
Ovaj put ćemo krenuti od najstarijih plivača tako je u kategoriji juniorki najbolje plasmane ostvarila Ellena Šušteršić (03) koja je doplivala do prvih mjesta u disciplinama: 50m slobodno (28.07) i 1500m slobodno (19:02.99), na drugo mjesto se plasirala u disciplini 100m prsno (1:22.70) dok je na trećem mjestu završila disciplne 400m mješovito (5:34.64) i 200m leđno (2:33.00). Prati je Tonka Krstić (03) koja je disciplne 400m mješovito (5:21.10) i 200m leđno (2:28.30) završila plasmanom na drugo mjesto, dok je do trećeg mjesta doplivala u disciplinama: 100m prsno (1:24.72), 50m slobodno (30.10) i 1500m slobodno (19:26.00). U muškoj konkurenciji juniorske kategorije Duje Grgić (01) je doplivao do drugog mjesta u disciplinama: 400m mješovito (5:01.41) i 200m leđno (2:21.43), dok se na treće mjesto plasirao u disciplinama: 50m slobodno (26.28) i 1500m slobodno (17:21.55). U kategoriji ml.juniora Noa Kuman (04) je doplivao do prvih mjesta u disciplinama: 50m slobodno (26.77), 200m leđno (2:19.44) i 1500m slobodno (17:09.96), a na drugo mjesto se plasirao u disciplinama: 400m mješovito (4:54.52) i 100m prsno (1:12.43). U stopu ga slijedi Maksim Komadina (04) je doplivao do drugog mjesta u disciplinama: 50m slobodno (26.84), 200m leđno (2:28.94) i 1500m slobodno (19:05.72), a na treće mjesto se plasirao u disciplini 400m mješovito (5:20.05). Filip Smolić (03) se plasirao na treća mjesta u disciplinama: 100m prsno (1:12.64), 50m slobodno (27.69), 200m leđno (2:39.81) i 1500m slobodno (20:05.84). U ženskoj konkurenciji kategorije Marija Kuman (05) je doplivala do drugog mjesta u disciplini 50m slobodno (30.57) te do trećih mjesta u disciplinama: 100m prsno (1:32.75), 200m leđno (2:36.71) i 1500m slobodno (20:25.81). U kategoriji kadeta do prvog mjesta u disciplini 100m prsno (1:28.51) je doplivala Rita Herceg (07). Ema Krstić (06) je doplivala do drugog mjesta u disciplinama: 50m slobodno (30.60) i 200m leđno (2:44.21) te do trećih mjesta u disciplinama: 100m prsno (1:30.30) i 400m mješovito (5:57.39). Lea Ikić (06) se plasrala na drugo mjesto u disciplini 100m prsno (1:28.87) te na treće mjesto u discplinama: 400m mješovito (5:57.83) i 50m slobodno (31.08). U muškoj konkurenciji kategorije Lovre Jerak (05) je doplivao do drugog mjesta u disciplini 100m prsno (1:22.41) te do trećih mjeta u disciplinama: 400m mješovito (5:43.00) i 200m leđno (2:40.85), dok se Roko Grgić (06) na istu poziciju plasirao u disciplini 100m prsno (1:26.09). Danica Sorić (08) se u kategoriji ml.kadeta plasirala na prvo mjesto u disciplini 100m prsno (1:36.48) te na treće mjesto u disciplinama: 50m slobodno (37.99) i 200m leđno (3:24.83). Mirta Zubčić (08) je doplivala do drugog mjesta u disciplinama: 100m prsno (1:39.94), 50m slobodno (36.78) i 200m leđno (3:24.13). U kategoriji početnika Maksim Vrkić (09) je doplivao do prvih mjesta u disciplinama: 25m leptir (18.37) i 50m slobodno (34.12), dok je drugu poziciju zauzeo u disciplini 100m prsno (1:45.58).

Nakon 4. kola lige ravno 10 naših plivača se nalazi među prva tri po zbroju bodova u kategorijama tako su prvo mjesto zauzeli Maksim Vrkić – početnici (889 bodova), Mirta Zubčić – ml.kadeti (1445), Ema Krstić – kadeti (3008), Noa Kuman – ml.juniori (4118), na drugom mjestu se nalaze: Lovre Jerak - kadeti (2459), Maksim Komadina - ml.juniori (3355), Ellena Šušteršić – juniori (4303), dok su na trećem mjestu: Danica Sorić - ml.kadeti (1382), Tonka Krstić – juniori (4153) i Duje Grgić – juniori (3998).

Na natjecanju su nastupili: Babić Dora, Grgić Duje, Grgić Roko, Grubelić Ana, Herceg Rita, Ikić Lea, Jerak Barbara, Jerak Lovre, Kačanić Andrija, Kasun Stipe,  Komadina Maksim, Krstić Tonka,  Krstić Ema, Kuman Noa,  Kuman Ivano, Kuman Marija, Marin Dorijan, Molnar Mate, Petani Vito, Smolić Filip, Sorić Danica, Štrbac Mareta, Šušteršić Ellena, Mužanović Karla, Vrkić Maksim, Zdrilić Šimun, Zubčić Mirta.

 

6 MEDALJA SA SVETOG MIHOVILA HPS mini Grand prix

13. i 14.10.2018. u Šibeniku je održan "14. sv. Mihovil" kojim je počela nova sezona HPS mini Grand prix natjecanja za kadete i mlađe kadete. Na prvom u nizu od osam natjecanja nastupilo je 405 mladih plivača i plivačica iz 20 hrvatskih klubova te jednog kluba iz BIH, a boje našeg kluba branilo je 16 članova koji su se kući vratili sa 6 medalja (4x srebro, 4xbronca).
U A kategorji do dvije medalje je doplivala Ema Krstić (06). Srebro je osvojila u disciplini 200m leptir s vremenom 2:54.61, dok je do bronce stigla u disciplini 100m leptir s vremenom 1:14.69.  Istu kombinaciju medalja osvojila je RitaHerceg (07) u B kategoriji. Rita je doplivala do srebrne medalje u disciplini 100m prsno (1:28.20), dok je broncu osvojila u disciplini 200m prsno (3:13.41). Lea Ikić (06) je u A kategorji doplivala do brončane medalje u disciplini 200m prsno s vremenom 3:12.80, dok je Danica Sorić (08) u C kategoriji svoju broncu osvojila u disciplini 200m prsno s vremenom 3:29.91.
Pod vodstvom trenera Egdara Nimca na natjecanju su nastupili: Dora Babić, Roko Grgić, Ana Grubelić, Rita Herceg, Lea Ikić, Barbara Jerak, Lovre Jerak, Andrija Kačanić, Ema Krstić, Mate Molnar, Vito Petani, Danica Sorić, Šimun Zdrilić, Mirta Zubčić, Roko Zubčić, Aneta Zurak

 

Pod vodstvom trenera Egdara Nimca na natjecanju su nastupili: Dora Babić, Roko Grgić, Ana Grubelić, Rita Herceg, Lea Ikić, Barbara Jerak, Lovre Jerak, Andrija Kačanić, Ema Krstić, Mate Molnar, Vito Petani, Danica Sorić, Šimun Zdrilić, Mirta Zubčić, Roko Zubčić, Aneta Zurak

 

36 MEDALJA SA HEAD CUP MLADI ZA MLADE – SARAJEVO, BIH

13. i 14.10.2018. na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu održan je Međunarodni plivački miting HEAD CUP “Mladi za mlade 2018“. U konkurenciji 299 natjecatelja iz 25 klubova pod vodstvom trenera Vitomira Burčula, prof i Marijana Čuline, prof. boje našeg kluba branilo je 12 naših članova koji su se kući vratili sa 36 medalja (20xzlato, 13xsrebro, 10xbronca).
Noa Kuman (04) je doplivao do pet medalja tako je u kategoriji 13 – 14 god. osvojio zlatne medalje u disciplinama: 200m prsno (2:41.68), 1500m slobodno (18:02.02) i 200m mješovito (2:24.11) dok je u A finalu doplivao do srebrne medalje u disciplini 400m mješovito (5:06.15) i brončane na 200m mješovito (2:24.34).
Maksim Komadina (04) je također doplivao do pet medalja od toga je u kategoriji 13 – 14 god osvojio zlatne medalje u disciplinama: 100m leđno (1:10.38) i 100m slobodno (1:01.22) dok je srebrna osvojio u disciplinama: 50m leđno (32.23) i 50m slobodno (27.86). Maksim je doplivao i do zlatne medalje u B finalu u diciplini 50m leđno (32.03).
Maija Kuman (05) je osvojila četiri medalje od toga dvije u kategoriji 13 – 14 god i to zlato u disciplini 100m leđno (1:15.23) te srebro u disciplini 200m leđno (2:43.89), u B finalu je doplivala do zlata u disciplini 50m leđno (34.75), dok je disciplinu 200m leđno plivala u A finalu i osvojila srebro s vremenom 2:38.54.
Dorijan Marin (01) je doplivao do tri medalje od čega je dvije zlatne osvojio u kategoriji 17-18 god u disciplinama: 100m leđno (1:08.03) i 50m leđno (31.26), dok je do srebrne medalje doplivao u A finalu discipline 200m leptir (2:23.73).
Filip Smolić (03) je osvojio četiri medalje, a na najvišu stepenicu postolja po zlatnu medalju penjao se u B finalu discipline 50m prsno (34.61), dok je u kategoriji 15-16 god doplivao do srebrne medalje u disciplini 200m prsno (2:46.15) i brončanih medalja u disciplinama 50m prsno (34.52) i 100m prsno (1:15.92).
Duje Grgić (01) je osvojio cijelu paletu medalja tako je do  zlata doplivao u A finalu discipline 200m leptir (2:16.87), dok je u kategoriji 17-18 god. osvojio srebro u disciplini 200m slobodno (2:07.07 ) i broncu u disciplini 100m leptir (1:01.06).
Sandro Barić (01) je doplivao do šest medalja. U kategoriji 17-18 god. doplivao je do srebra u disciplinama: 50m prsno (31.75), 100m prsno (1:09.91) i 200m prsno (2:36.17) te do bronce u disciplini 50m slobodno (26.45). Još dvije medalj eje osvojio u A finalu i to srebro u disciplini 50m prsno (31.07) i broncu na 100m prsno (1:10.06).
Ellena Šušteršić (03) je u kategoriji 15-16 god doplivala do srebrnih medalja u disciplinama: 50m leđno (33.01), 100m leđno (1:13.41) i 50m slobodno (29.43).
U istoj kategoriji su po jednu srebrnu medalju osvojili Tonka Krstić (03) u disciplini 200m mješovito (2:39.18) i Petra Dobrić (03) u disciplini 100m prsno (1:33.78). Dok je naš najmlađi natjecatelj na ovom natjecanju Maksim Vrkić (09) u kategoriji 12. Godina i mlađi doplivao do brončane medalje u disciplini 200m slobodno (2:45.74). Maksim Vrkić i Ivano Kuman su u Sarajevu bili naši najmlađi natjecatelji kojima je ovo bilo nagradno natjecanje zasluženo trudom i zalaganjem na treninzima.
Na natjecanju su nastupili: Sandro Barić, Petra Dobrić, Duje Grgić, Maksim Komadina, Tonka Krstić, Marija Kuman, Noa Kuman, Ivano Kuman, Dorijan Marin, Filip Smolić, Ellena Šušteršić, Maksim Vrkić

 

Pod vodstvom trenera Vitomira Burčula, prof. i Marijana Čuline, prof. na natjecanju su nstupili: Sandro Barić, Petra Dobrić, Duje Grgić, Maksim Komadina, Tonka Krstić, Marija Kuman, Noa Kuman, Ivano Kuman, Dorijan Marin, Filip Smolić, Ellena Šušteršić, Maksim Vrkić

 

11 PRVIH I 1 DRUGO MJESTO SA OTVORENOG REG. PH - FESTIVAL PLIVANJA

13.10.2018. u Rijeci je održano "OTVORENO REGIONALNO PRVENSTVO - FESTIVAL PLIVANJA" za osobe s invaliditetom na kojem je nastupilo 115 plivača s invaliditetom iz 14 klubova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije. Natjecatelji su nastupili u otvorenoj apsolutnoj/seniorskoj te otvorenoj juniorskoj kategoriji, a umjesto medalja dodjeljivale su se diplome za prva tri natjecatelja. Pod vodstvom trenera Ante Džaje, prof ovaj put smo nastupili u pojačanom sastavu, tako su boje našeg kluba branila dva plivača iskusni Mihovil Ninčević (97) te Josip Gregov (00) kojem je ovo bilo prvo službeno natjecanje. U jakoj međunarodnoj konkurenciji članovi PK Jadera osvojili su vodeća mjesta u svojim disciplinama. Mihovil je nastupio u klasi S14 te je u apsolutnoj konkurenciji osvojio prva mjesta u sve četiri discipline: 50m leđno (36.29), 50m slobodno (30.73), 50m leptir (31.89) i 100m slobodno (1:30.70). Za Josipa ovo je bilo prvo službeno natjecanje, a nastupio je u klasi S7 te je u juniorskoj kategoriji doplivao do prvih mjesta u svim disciplinama, dok je u apsolutnoj prva mjesta osvojio u disciplinama: 50m leđno (53.40), 100m slobodno (1:30.70) i 400m slobodno (7:34.54), a na drugo mjesto se plasirao u disciplini 50m slobodno (38.83).

 

 

STARTALA NOVA SEZONA ŠIZD LIGE 2018/2019
40 PLASMANA MEĐU TRI NAJBOLJA NA 1 & 2 KOLU ŠIZD LIGE

06.10.2018. startala je nova sezona ŠIZD ligekoja se održava u ukupno 8. kola za sve kategorije od početnika do seniora.  Na bazenu Crnica u organizaciji PK Šibenik održana su prva dva kola, a na programu su bile discipline:
1. kolo - 25m leđno, 100m mješovito, 100m leptir
2. kolo - 50m prsno, 200m slobodno
Na prvom natjecanju u ovoj sezoni nastupili smo sa 27 članova u kategorijama od početnika do juniora, a naši članovi su se 40 puta plasirali među tri najbolja u svojim kategorijama i to 9 puta na prvo mjesto, 15 puta na drugo i 16 puta na treće mjesto.
Krenimo od najmlađih, naš jedini početnik na ovom natjecanju Maksim Vrkić (09) dva puta se plasirao na prvo mjesto u dsciplinama 25m leđno (17.64) i 200m slobodno (2:47.65), dok se u disciplini 50m prsno (49.58) plasirao na treće mjesto. Maksim je ujedno sakupio 534 LEN boda te se plasirao na prvo mjesto po najvrijednijem zbroju rezultata u kategoriji početnika. U kategoriji ml.kadeta briljirala je Mirta Zubčić (08) koja se u discipini 100m leptir (1:46.46) plasirala na prvo mjesto, dok se za drugo mjesto izborila u disciplinama: 100m mješovito (1:36.23), 50m prsno (47.73) i 200m slobodno (3:10.89). Tokom ova dva kola Mirta je sakupila 752 LEN boda i plasirala se na drugo mjesto u kategoriji. U istoj kategoriji Danica Sorić (08) se plasirala na prvo mjesto u dsciplini 50m prsno (46.39) dok je treče pozicije zauzela u disciplinama 100m mješovito (1:38.97) i 200m slobodno (3:20.25), ujedno je sakupila 687 LEN bodova i plasirala se na treće mjesto u kategoriji. U muškoj konkurenciji ml.kadeta do trćeg mjesta u disciplini 200m slobodno (2:50.54) doplivao je Ivano Kuman (08). U kategoriji kadeta Ema Krstić (06) se plasirala na prva mjesta u disciplinama 100m mješovito (1:17.21) i 100m leptir (1:16.19), drugo mjesto u disciplini 50m prsno (42.08) i trece na 200m slobodno (2:31.00). U svojoj kategoriji se plasirala na prvo mjesto sa 1477 LEN bodova. U muškoj konkurenciji Lovre Jerak (05) se u disciplini 50m prsno (37.59) plasirao na prvo mjesto, dok se na drugo mjesto plasirao u disciplinama: 100m leptir (1:15.47), 50m prsno (37.59) i 200m slobodno (2:23.56). Lovre je sakupio 1208 LEN bodova i plasirao se na drugo mjesto u kategoriji. U istoj kategoriji među prva trei su se plasirali i: Lea Ikić (06) na prvo mjesto u  disciplini 50m prsno (40.01), dok su plasman na treće mjesto ostvarili: Rita Herceg (07) 50m prsno (42.19), Roko Zubčić (05) 50m prsno (39.88) i Roko Grgić (06) 100m mješovito (1:15.43). U kategoriji ml.juniora Noa Kuman (04) se plasirao na druga mjesta (05) u disciplinama: 100m mješovito (1:05.64), 100m leptir (1:06.87), 50m prsno (34.86) i 200m slobodno (2:04.23), te je sa 1730 LEN bodova zauzeo drugo mjesto u kategoriji. Maksim Komadina (04) je doplivao do trećih mjesta u disciplinama 50m prasno (36.23) i 200m slobodno (2:12.11), dok je sa 1447 LEN bodova zauzeo treće mjesto u kategorji. Sandro Barić (01) je u kategoriji juniora doplivao do prvog mjesta u disciplini 50m prsno (31.76),  i do trećih mjesta u disciplinama 100m mješovito (1:04.69) i 200m slobodno (2:05.58), ujedno se sa 1897 LEN bodova nalazi na drugom mjestu u kategoriji juniora.U istoj kategoriji Ellena Šušteršić (03) je doplivala do drugog mjesta u disciplinama: 50m prsno (39.30) i 200m slobodno (2:16.42), dok se na treće mjesto plasirala u disciplinama: 100m mješovito (1:12.10) i 100m leptir (1:12.01). Tokom ova dva kola lige Ellena je sakupila 1849 LEN bodova i plasirala se na drugo mjesto u kategoriji. Tonka Krstić (03) se plasirala na drugo mjesto u disciplini 100m leptir (1:11.51) dok se na treće mjesto plasirala u disciplinama: 50m prsno (39.68) i 200m slobodno (2:20.32), a sa 1759 LEN bodova nalazi se na trećem mjestu u kategoriji. Duje Grgić (01) je doplivao do drugog mjesta u disciplini 100m leptir (1:02.53).
Pod vodstvom trenera Edgara Nimca na natjecanju su nastupili: Dora Babić, Sandro Barić, Anita Dokoza, Roko Grgić, Duje Grgić, Ana Grubelić, Rita Herceg, Lea Ikić, Lovre Jerak, Barbara Jerak, Maksim Komadina, Tonka Krstić, Ema Krstić, Noa Kuman, Ivano Kuman, Marija Kuman, Dorijan Marin, Mate Molnar, Karla Mužanović, Vito Petani, Danica Sorić, Ellena Šušteršić, Maksim Vrkić, Šimun Zdrilić, Roko Zubčić, Mirta Zubčić, Aneta Zurak

 

 

22 MEDALJE SA ŽUPANIJSKOG PRVENSTVA U BIOGRADU

08.08.2018. na bazenu Ilirija u organizaciji PK Dupin održano je uzvratno Županijsko prvenstvo u plivanju. Na natjecanju su nastupili klubovi PK Dupin, PK Jadera i PK Zadar i VK Gusar. Naš klub je predstavljalo 13 članova koji su doplivali do 22 medalje (15xzlato, 4xsrebro 3xbronca).  Natjecatelji su bili podjeljeni u 7 kategorija: A - 2003. i stariji, B – 2004/2005, C -2006/2007, D -2008, E- 2009, F -2010 te G - 2011. i mlađi, a na programu su bile 50m discipline slobodno, leđno, prsno i delfin dok su najmlađi natjecatelji G kategorije plivali 25m noge slobodno i po prvi put mješovita štafeta 8x25m slobodno.
Po dvije zlatne medalje su osvojili: Lea Ikić, Andrija Jurišić, Matej Jurišić, Ellena Šušteršić, Maksim Vrkić. Po jednu zlatnu i jednu srebrnu medalju su osvojili: Emilia Brnabić i Mareta Štrbac, do jedne zlatne i jedne brončane medalje doplivali su: Ana Grubelić i Šimun Zdrilić dok je jednu zlatnu osvojio Šimun Petar Jurišić. Dora Babić je doplivala do dvije srebrne medalje, a Lovre Bičić do jedne brončane.

Pod vodstvom trenera Edgara Nimca na natjecanju su nastupili: Dora Babić, Lovre Bičić, Emilia Brnabić, Ana Grubelić, Lea Ikić, Andrija Jurišić, Matej Jurišić, Ivan Jurišić, Šimun Petar Jurišić, Maksim Vrkić, Mareta Štrbac, Ellena Šušteršić, Šimun Zdrilić

 

 

52 MEDALJE SA ŽUPANIJSKOG PRVENSTVA U ZADRU

01.08.2018. na bazenu Kolovare u organizaciji PK Zadar održano je Županijsko prvenstvo u plivanju. Na natjecanju su nastupili klubovi PK Dupin, PK Jadera i PK Zadar. Na natjecanju smo nastupili sa 37 članova koji su doplivali do 52 medalje (26xzlato, 20xsrebro 6xbronca). Natjecatelji su bili podjeljeni u 7 kategorija: A - 2003. i stariji, B – 2004/2005, C -2006/2007, D -2008, E- 2009, F -2010 te G - 2011. i mlađi. Na programu su bile 50m discipline slobodno, leđno, prsno i delfin dok su najmlađi natjecatelji G kategorije plivali 50m noge slobodno. Po dvije zlatne medalje su osvojili: Duje Grgić, Matej Jurišić, Maksim Komadina, Ema Krstić, Tonka Krstić, Danica Sorić, Ellena Šušteršić, Maksim Vrkić. Po jednu zlatnu i jednu srebrnu medalju su osvojili: Sandro Barić, Marija Kuman, Noa Kuman, Tin Mršić, Toni Mršić, Mareta Štrbac i Mirta Zubčić Jednu zlatnu i jednu brončanu medalju osvojio je Dorijan Marin, a po jedno zlato osvojili su Mate Molnar i Stipe Kasun. Dvije srebrne medalje osvojili su:  Dora Babić, Roko Grgić, Lea Ikić, Barbara Jerak i Ivano Kuman, jednu srebrnu i jednu brončanu medalju osvojili su: Kristian Bušić koji je bio najmlađi natjecatelj i uspio se izboriti za dvije medalje te Karla Mužanović, dok je Lovre Jerak doplivao do jedne srebrne medalje, a po jednu broncanu medalju osvojili su Melita Begić, Ana Grubelić i Roko Zubčić.

 

Na natjecanju su nastupili:  Dora Babić, Sandro Barić, Melita Begić, Lovre Bičić, Jerko Bilosnić, Petra Bilosnić, Kristian Bušić, Gabriel Bušić, Anita Dokoza, Duje Grgić, Roko Grgić, Ana Grubelić, Lea Ikić, Lovre Jerak, Barbara Jerak, Stipe Kasun, Maksim Komadina, Tonka Krstić, Ema Krstić, Noa Kuman, Ivano  Kuman, Marija Kuman,  Dorijan Marin, Matej Jurišić,  Mate Molnar, Tin Mršić, Toni Mršić, Karla Mužanović, Frane Surać, Stjepan S. Šiković, Mareta Štrbac, Ellena Šušteršić, Marta Vadlja, Maksim Vrkić, Šimun Zdrilić, Roko Zubčić, Mirta Zubčić
Treneri koji su vodili ekipu: Marijan Čulina, prof., Edgar Nimac

 

 

10 FINALA SA PRVENSTVA HRVATSKE

26.-29.07.2018. U Zagrebu na 50m bazenu Svetice održalo se Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine. U konkurenciji 315 plivačica i plivača iz 33 hrvatska kluba pod vodstvom trenera Marijana Čuline, prof. boje našeg kluba je branilo 6 članova koji su od početka sezone stekli pravo nastupa na ovom natjecanju isplivavši zadane norme. Na natjecanju su nastupili: Sandro Barić, Duje Grgić, Tonka Krstić, Filip Smolić, Andrija Smolić, Ellena Šušteršić.
Junior Sandro Barić (01) je tokom ovog natjecanja nastupio u četiri dicipline te se tri puta plasirao u finalne trke. U A finala se plasirao u disciplinama 50m prsno (30.48)  i 100m prsno (1:07.61) dok se u disciplini 200m prsno (2:31.72) plasirao u B finale. U popodnevnim finalnim trkama dionicu 50m prsno je isplivao za 30.35 i plasirao se na 4 mjesto u kategoriji, dionicu 100m prsno završio je s vremenom 1:08.03 i plasmanom na 5. mjesto dok je disciplinu 200m prsno završio s vremenom 2:29.33 i plasmanom na 9. mjesto. Junior Duje Grgić (01) je također nastupio u četiri discipline i izborio se za dvije A finalne trke. U jutarnjim kvalifikacijama disciplinu 100m leptir je isplivao za 58.89 dok je istu dionicu u popodne završio sa vremenom 59.18 i plasmanom na 4. mjesto u kategoriji, disciplinu 200m leptir ujutro je odradio s vremenom 2:11.36 dok je popodne do cilja i plasmana na 4.mjesto doplivao s vremenom 2:09.92. Ml. juniorka Tonka Krstić (03) je nastuplila u tri discipline i dva puta se plasirala u finale, tako se za B finale izborila u disciplini 200m leptir (2:43.34), dok se popodne s vremenom 2:41.10 plasirala na 11. mjesto, u disciplini 200m mješovito (2:40.18) plasirala se u C finale te je popodne s vremenom 2:43.00 doplivala do 16. mjesta. Junior Andija Smolić (00) je nastupio u četiri discipline te se za B finalnu trku izborio u disciplini 50m prsno (31.92) koju je popodne isplivao za 32.17 i plasirao je na 11. mjesto u kategoriji. Ml. juniorka Ellena Šušteršić (03)  nastuplila je u tri discipline, a za C finale se izborila u disciplini 100m leđno (1:12.32) koju je u popodnevnom finalu isplivala za 1:11.20 i plasirala se na 8.mjesto. Za jedno C finale izborio se i ml.junior Filip Smolić (03) koji je disciplinu 200m prsno u jutarnjim kvalifikacijama isplivao za 2:42.82, dok je istu dionicu u popodnevnom finalu završio s vremenom 2:44.25 i plasirao se na 15. mjesto.
Muška juniorska štafeta u sastavu: Andrija Smolić, Sandro Barić, Duje Grgić i Filip Smolić je nastuplila u dvije štafetne trke 4x100m mješovito (4:18.72) koju su završili plasmanom na 6. mjesto i 4x100m slobodno (3:52.37) gdje su se plasirali na 5. mjesto u kategoriji. Mješovita juniorska štafeta plivača i plivačica u sastavu: Tonka Krstić, Sandro Barić, Duje Grgić  i Ellena Šušteršić je također nastupila u dvije discipline 4x100m mješovito mixed (4:26.07) te se plasirala na 7. mjesto i 4x100m slobodno mixed (4:03.73) koju su završili plasmanom na 5.mjesto
Na kraju natjecanja u konkurenciji 31 kluba naši plivači su se sa 276 bodova plasirali na 12.mjesto, dok su se plivačice u konkurencji 28 klubova plasirale na 22. mjesto sa 84 boda.

 

3 ZLATA MIHOVILA NINČEVIĆA SA INAS LJETNIH EUROPSKIH IGRA U PARIZU

Od 14. do 22.07. 2018.g u Parizu su se održale INAS  LJETNE EUROPSKE IGRE najveći europski sportski događaj za elitne sportaše s intelektualnim teškoćama. Hrvatska reprezentacija je nastupila sa pet sportaša u dva sporta; atletici i plivanju. Na ovim igrama u plivačkom dijelu otvorene su dvije  nove klase i to za Down syndrom (II2) i autizam (II3).
Plivač PK Jadera Mihovil Ninčević je nastupio u klasi II3 i to u disciplinama 50m i 100m slobodno te 50m leptir. U sve tri discipline je doplivao do zlatnih medalja s vremenima 50m slobodno (29.24), 100m slobodno (1:03.57) i 50m leptir (31.16). Na žalost,  s obzirom da je njegova klasa II3 po prvi put uvedena na jednom INAS natjecanju Mihovil nije imao konkurenciju te je u svojoj klasi nastupio kao jedini natjecatelj što naime ne umanjuje vrijednost njegovih rezultata jer je isplivao dva osobna rekorda i to na 50m leptir i 100m slobodno s čime je njegov trener Renato Škulić posebno zadovoljan.

 

 

 

LJETNO PRVENSTVO HRVATSKE ZA KADETE

20.-21.07.2018. u Zagrebu na 50m bazenu Mladost održano je ljetno Prvenstvo Hrvatske za kadete. U konkurenciji 240 natjecatelja iz 31 plivačkog kluba pod vodstvom trenera Edgara Nimca boje našeg kluba branilo je 8 članova, od kojih su norme za ovo PH isplivali: Rita Herceg, Lea Ikić, Lovre Jerak, Maksim Komadina, Marija Kuman, Noa Kuman i Ema Krstić, a u štafetnim disciplinama im se pridružio i Roko Zubčić.
Noa Kuman (04) je nastupio u pet disciplina, a najbolje plasmane je ostvario i disciplinama 200m mješovito (2:26.25), 400m mješovito (5:11.58) i 200m prsno (2:46.10) gdje se plasirao na 6 mjesto. U disciplini 100m prsno (1:17.95) doplivao je do 9. mjesta dok se u disciplini 100m leđno (1:10.24) plasirao na 17. mjesto. Maksim Komadina (04) je također nastupio u pet disciplina i ostvario slijedeće  plasmane: 400m slobodno (4:36.21) 11.mjesto, 200m leđno (2:32.27) 14.mjesto, 100m leđno (1:10.29) 18.mjesto, 100m slobodno (1:01.20) 19.mjesto i 200m slobodno (2:13.75) 20.mjesto. Pet disciplina je plivala i Lea Ikić (06) te se plasirala na 24.mjesto u disciplinama 100m prsno (1:29.71) i 200m prsno (3:17.94), u disciplini 400m slobodno (5:26.71) na 34.mjesto, 200m slobodno (2:33.94) na 35.mjesto, a u disciplini 100m slobodno (2:33.94) doplivala je do 43.pozicije. Lovre Jerak (05) i Ema Krstić (06) su plivali po četiri discipline. Lovre Jerak (05) je nastupio na dionicama: 200m prsno (3:03.80) 27.mjesto, 100m leptir (1:13.89) 29.mjesto, 400m mješovito (5:46.29) 32.mjesto i 100m prsno (1:25.83) 36.mjesto. Ema Krstić (06) je najbolji plasman ostvarila u disciplini 200m leptir (3:15.61) gdje se plasirala na 24.mjesto, na 29.mjesto plasirala se u disciplini 100m leptir (1:21.77), 38. mjesto 100m leđno (1:20.97) i 200m leđno (2:54.75) na 40.mjesto. Marija Kuman (05) je nastupila u tri discipline, a među 10 najboljih plasirala se u disciplini 100m leđno gdje je s vremenom 1:15.21 doplivala do 10.mjesta, 200m leđno (2:43.95) 18.mjesto i 100m slobodno (1:09.82) 40.mjesto. Naša najmlađa članica na ovom natjecanju Rita Herceg (07) nastupila je u dvije discipline: 200m prsno (3:16.67) gdje se plasirala na 22.mjesto i 100m prsno (1:31.97) gdje je doplivala do 32.mjesta.
Mješovita štafeta u sastavu: Marija Kuman, Noa Kuman, Ema Krstić i Maksim Komadina plasirala se na 10.mjesto u disciplini 4x100m mješovito mixed (4:54.69). Muška štafeta u sastavu: Maksim Komadina, Noa Kuman, Lovre Jerak i Roko Zubčić se u obe discipline plasirala na 11. mjesto: 4x100m slobodno (4:20.16) i 4x100m mješovito (4:54.59). Ženska štafeta u sastavu: Lea Ikić, Ema Krstić, Marija Kuman i Rita Herceg doplivale su do 11.mjesta u disciplini 4x100m mješovito (5:24.45), dok su se u disciplini 4x100m slobodno (4:47.50) plasirale na 15.mjesto
Na kraju natjecanja u ekiponom poretku na listi uspješnosti klubova u konkurenciji 31 kluba naši članovi su se sa 437 bodova plasirali na 16.mjesto. Plivači su zauzeli 13.mjesto sa 327 bodova, dok su se plivačice plasirale na 17. mjesto sa 146 bodova.

KOMPLETNI REZULTATI

 

MIHOVIL NINČEVIĆ NA INAS LJETNIM EUROPSKIM IGRAMA

Od 14. do 22.07. 2018.g u Parizu će se održati INAS  LJETNE EUROPSKE IGRE najveći europski sportski događaj za elitne sportaše s intelektualnim teškoćama. Prateći  primjer Global Games (najvećeg svjetskog sportskog događaja za sportaše s intelektualnim teškoćama), koji je prvi put održan 2004. godine, Europski kontinent će po prvi put organizirati INAS Europsko prvenstvo 2018. godine. To će biti glavni sportski događaj godine sa svim ljetnim sportskim disciplinama. Atletika, košarka, stolni tenis, biciklizam, plivanje, tenis, veslanje, hokej na pijesku i boćanje bit će predstavljeni na prvom ljetnom prvenstvu INAS. Na ovom natjecanju Hrvatska će nastupiti sa atletičarima i plivačima, a boje naše države i Plivačkog kluba Jadera braniti će Mihovil Ninčević (97). U plivačkom dijelu natjecanja Mihovil će nastupiti u disciplinama 50m slobodno, 100m slobodno i 50m leptir. Trener Renato Škulić nema nekih posebnih rezultatskih očekivanja, nada se da će Mihovil dati sve od sebe i otplivati najbolje što bude mogao s obzirom na put i uzbuđenje, a ono što je najbitnije da će pritom uživati i dobro se zabaviti.Detaljnije o igrama na linku.

 

12 MEDALJA SA OLIMPIJADE MLADIH - GIOCHI DEL TRICOLORE 2018

07. – 13.07.2018.  Reggio nell Emilia, grad prijatelj Grada Zadra organizirao je6. Olimpijadu mladih - Giochi del tricolore 2018. niz sportskih natjecanja za mlade sportaše iz 23 zemlje svijeta. Olimpijada mladih svake 4 godine okuplja oko 3.000 sportaša u dobi između 11 i 17 godina, a ove godine nastupili su predstavnici 23 zemalje dok su iz Hrvatske nastupili sportaši Zadra.
Olimpijada mladih je namijenjena mladim sportašima, te osim promocije sporta, cilj im je i promoviranje tolerancije, zajedništva i multikulturalnosti. Svi sportaši su smješteni zajedno u sportskom selu, a osim natjecanja imaju priliku  i za druženje s vršnjacima sa svih strana svijeta. Tokom igara održavaju se brojni turniri i sportska natjecanja, s kojih se zadarski sportaši  redovito vraćaju okićeni brojnim medaljama u svim sportovima.
Naš klub je pod vodstvom trenera Marijana Čuline, prof. predstavljalo šest članova: Sandro Barić, Duje Grgić, Lovre Jerak, Tonka Krstić, Noa Kuman, Ellena Šušteršić koji su se u Zadar vratili sa 12 novih medalja (5xzlato, 2xsrebro, 5xbronca).

Plivački dio natjecanja održan je 09. i 12.07., a najbolje plasmane ostvario je kadet Lovre Jerak (05) koji je doplivao do 3 zlatne medalje u disciplinama: 50m leptir (32.15), 100m leptir (1:12.92) i 200m mješovito (2:46.64). Do dvije zlatne medalje doplivao je junior Duje Grgić (01) u disciplinama 100m leptir (1:00.94) i 200m leptir (2:13.68), dok se u disciplini 50m leptir (27.96) plasirao na treće mjesto i osvojio brončanu medalju. Junior Sandro Barić (01) je doplivao do dvije medalje i to do srebra u disciplini 50m prsno (32.45) i bronce u disciplini 200m prsno (2:36.40). Ml. juniorka Tonka Krstić (03) je doplivala do srebra u disciplini 200m leptir (2:34.61), dok je kadet Noa Kuman (04) doplivao do dvije brončane medalje u disciplinama 200m leđno (2:29.86) i 200m prsno (2:46.94). U unisex štafetnoj disciplini 4x50m mješovito naša štafeta u sastavu: T.Krstić, S.Barić, D.Grgić, E.Šušteršić je s vremenom 2:06.73 doplivala do brončane medalje.

 

 

19 NOVIH RIBICA ZAVRŠILO OBUKU NEPLIVAČA U PK JADERI

13. 07. 2018. uspješno je završen poslijednji ovosezonski tečaj obuke neplivača. Osnovni cilj obuke je pripremiti dijete za samostalan i siguran boravak u vodi. U ovom ciklusu obuku je pohađalo 12 djece u dobi od nepune  4 godine do 7 godina. Na kraju programa koji je trajao 15 dana slijedilo je finalno testiranje gdje su djeca naučeno demonstrirala pred svojim instruktorima i roditeljima. Nakon završene provjere od strane osoblja Plivačkog kluba Jadera sva djeca su za svoj trud na kraju nagrađena klubskim majicama, diplomama i prigodnim poklonima. Fotografije sa dijela obuke te dodjele diploma možete pogledati u našoj FOTOGALERIJI. Treneri i uprava Plivačkog kluba JADERA čestitaju djeci i njihovim roditeljima na velikom koraku u njihovom životu te im želimo ugodno ljeto.
Djeca koja su uspješno završila program obuke neplivača: Dominik Babić, Lucija Čakarun, Mirjam Dilber, David Dokoza Bukvić, Toma Džaja, Tonka Karuc, Vito Kulaš, Tia Leto,  Mia Leto, Zara Lulić, Roko Maračić, Viktoria Medić, Ante Rajčić, Laila Riad, Dominik Viduka, Eva Zdunić, Tonka Žepina, Nika Žilić, Mare Žilić
Treneri koji su provodili program: Ante Džaja, prof., Edgar Nimac, Leo Bavdek

 

 

12 NOVIH RIBICA U PK JADERI

05. 07. 2018. uspješno je završen još jedan tečaj obuke neplivača. Osnovni cilj obuke je pripremiti dijete za samostalan i siguran boravak u vodi. U ovom ciklusu obuku je pohađalo 12 djece u dobi od nepune  4 godine do 7 godina, a bili su podijeljeni u tri grupe. Na kraju programa koji je trajao 15 dana slijedilo je finalno testiranje gdje su djeca naučeno demonstrirala pred svojim instruktorima i roditeljima. Nakon završene provjere od strane osoblja Plivačkog kluba Jadera sva djeca su za svoj trud na kraju nagrađena klubskim majicama, diplomama i prigodnim poklonima. Treneri i uprava Plivačkog kluba JADERA čestitaju djeci i njihovim roditeljima na velikom koraku u njihovom životu te im želimo ugodno ljeto.

FOTOGALERIJA


Djeca koja su uspješno završila program obuke neplivača: Mario Bilokapić, Ema Buškulić, Šimun Discordia, Viktor Dundov, Matija Đurđević, Tara Kalebić, Gianluca Musap Orlović, Ivan Perica, Domagoj Prtenjača, Ivano Stanić, Luka Škugor, Karmen Vulić
Treneri koji su provodili program: Vitomir Burčul, prof., Marijan Čulina, prof i Edgar Nimac

 

 

8 TITULA REGIONALNIH PRVAKA, 45 MEDALJA I 2 PEHARA SA REGIONALNOG PRVENSTVA ZA DOBNE SKUPINE - REGIJA 1

30.06. - 01.07.2018. na 25m bazenu Višnjik u Zadru održano je Regionalno prvenstvo za dobne skupine - Regija 1. U konkurenciji 10 klubova iz regije i 285 natjecatelja naš klub je predstavljao 31 član i to 16 mlađih kadeta, 9 kadeta, 3 mlađa juniora i 3 juniora koji su tokom dva dana natjecanja doplivali do 8 titula regionalnih prvaka, 45 plasmana među tri najbolja i 2 pehara.

 

SANDRO BARIĆ (01) I RITA HERCEG (07) REGIONALNI PRVACI

Ukupno 8 titula reginalnih prvaka osvojili su junior Sandro Barić (01) i ml. kadetkinja Rita Herceg (07). Sandro Barić je doplivao do 6 titula regionalnog prvaka u svim disciplinama prsne tehnike u seniorskoj i juniorskoj kategoriji. U disciplini 50m prsno do prvog mjesta stigao je s vremenom 29.57, u disciplini 100m prsno s vremenom 1:04.19 te na dionici 200m prsno do prvog mjesta je doplivao s vremenom 2:25.82. Rita Herceg je doplivala do 2 titule ml.kadetske regionalne prvakinje i to u disciplinama 50m prsno s vremenom 41.42 i 200m prsno s vremenom 3:11.80 dok je u disciplini 100m prsno  (1:29.92) doplivala do srebrne medalje, a dvije brončane je osvojila u disciplinama 50m leptir (36.89) i 200m mješovito (2:57.49).
Ml.juniorka Tonka Krstić (03) se izborila za 4 plasmana na drugo mjesto tako je u disciplini 200m leđno (2:27.80) doplivala do drugog mjesta u kategorijama seniora, juniora i ml.juniora, dok je u disciplini 200m leptir (2:35.89) zauzela drugo mjesto u ml.juniorskoj konkurenciji. Tonka je doplivala i do 3 plasmana na treće mjesto u ml.juniorskoj konkurenciji u disciplinama 100m leptir (1:11.86), 200m mješovito (2:36.05) i 400m mješovito (5:24.05).
U kategoriji kadeta Noa Kuman (04) je doplivao do 4 srebrne medalje u disciplinama: 100m prsno (1:13.59), 200m prsno (2:37.99), 200m slobodno (2:06.52) i 400m mješovito (5:02.64), dok je do brončane medalje doplivao u disciplini 400m slobodno (4:24.96).
Junior Andrija Smolić (00) je doplivao do drugog mjesta u disciplinama 50m leptir (27.10) i 50m slobodno (25.22) te do 3 treća mjesta u disciplinama: 50m leđno (29.52), 100m leđno (1:02.70), 50m prsno (32.13). U istoj kategoriji Duje Grgić (01) je doplivao do drugog mjesta u discipini 1500m slobodno (17:47.91) i do trećeg mjesta u disciplini 50m leptir (27.47). Duje je ujedno osvojio prvo mjesto i pehar za najuspješnijeg plivača u kategoriji juniora sa zbojem od 4177 bodova. U kategoriji ml.juniorki pehar za 3 mjesto po zboju bodova osvojila je Ellena Šušteršić (03) sa 3876 bodova. Ellena je ujedno doplivala i do 2 treća mjesta u disciplinama: 100m leđno (1:09.71) i 50m slobodno (28.86). Melani Pavlović (07) je do srebra doplivala u disciplini 50m leđno (37.42) u ml. kadetskoj konkurenciji, dok je u juniorskoj konkurenciji zauzela treće mjesto. Kadet Maksim Komadina (04) je u svojoj kategoriji doplivao do srebra u disciplini 50m slobodno (26.57) te do trećeg mjesta u ml.juniorskoj konkurenciji. Po jednu brončanu medalju osvojili su ml.kadeti: Vito Petani (06) u disciplini 50m leđno (36.68) i Roko Grgić (06) u disciplini 200m leptir (3:04.71).
Naši plivači su doplivali i do niza štafetnih odličja tako su ml. kadetkinje u sastavu: Mirta Zubčić (08), Rita Herceg (07), Melani Pavlović (07), Danica Sorić (08) doplivale do dvije brončane medalje u disciplinama: Disciplina: 4x50m slobodno (2:24.34) i 4x50m mješovito (2:43.34). u juniorskoj kategoriji plivači u sastavu Andrija Smolić (00), Sandro Barić (01), Duje Grgić (01), Dorijan Marin (01) su također doplivali do dva treća mjesta i to u disciplinama: 4x200m slobodno (8:21.06) i 4x100m slobodno (3:46.14) dok je drugo mjesto osvojila mješovita štafeta u sastavu: Tonka Krstić (03), Sandro Barić (01), Duje Grgić (01), Ellena Šušteršić (03) a plivala se disciplina 4x100m mješovito (4:21.83). Muška kadetska štafeta u sastavu: Maksim Komadina (04), Noa Kuman (04), Lovre Jerak (05) i Roko Zubčić (05) doplivala je do brončane medalje u disciplini 4x100m mješovito (4:42.68).

Mlađi kadeti su uz individualne i štafetne medalje, skupljali i bodove za ekipni poredak tako su se plivačice izborile za 3.mjesto sa 433 boda, dok su plivači sa 401.5 bodova zauzeli 4. mjesto u ekipnom poretku.

 

PLASMANI MEĐU PRVA TRI PO KATEGORIJAMA

Disciplina: 4x50m SLOBODNO, Plivačice
Kategorija: ML.KADETI
Rank
Ime i prezime natjecatelja
Godište
Vrijeme
3

Rita Herceg (07), Melani Pavlović (07),
Mirta Zubčić (08), Danica Sorić (08)

2:24.34
Disciplina: 200m LEPTIR, Plivačice
Kategorija: ML.JUNIORI
2

Tonka Krstić

2003
2:35.89
Disciplina: 200m LEPTIR, Plivači
Kategorija: ML.KADETI
3

Roko Grgić

2006
3:04.71
Disciplina: 100m LEĐNO, Plivačice
Kategorija: ML.JUNIORI
3

Ellena Šušteršić

2003
1:09.71
Disciplina: 100m LEĐNO, Plivači
Kategorija: JUNIORI
3

Andrija Smolić

2005
1:02.70
Disciplina: 400m MJEŠOVITO, Plivačice
Kategorija: ML.JUNIORI
3

Tonka Krstić

2003
5:24.05
Disciplina: 400m MJEŠOVITO, Plivači
Kategorija: KADETI
2

Noa Kuman

2004
5:02.64
Disciplina: 100m PRSNO, Plivačice
Kategorija: ML.KADETI
2

Rita Herceg

2007
1:29.92
Disciplina: 100m PRSNO, Plivači
Kategorija: SENIORI
1

Sandro Barić

2001
1:04.19
Disciplina: 100m PRSNO, Plivači
Kategorija: JUNIORI
1

Sandro Barić

2001
1:04.19
Disciplina: 100m PRSNO, Plivači
Kategorija: KADETI
2

Noa Kuman

2004
1:13.59
Disciplina: 4x200m SLOBODNO, Plivači
Kategorija: JUNIORI
3

Andrija Smolić (00), Sandro Barić (01),
Duje Grgić (01), Dorijan Marin (01)

8:21.06
Disciplina: 4x50m MJEŠOVITO, Plivačice
Kategorija: ML.KADETI
3

Mirta Zubčić (08), Rita Herceg (07),

Melani Pavlović (07), Danica Sorić (08)

2:43.34
Disciplina: 200m LEĐNO, Plivačice
Kategorija: SENIORI
2

Tonka Krstić

2003
2:27.80
Disciplina: 200m LEĐNO, Plivačice
Kategorija: JUNIORI
2

Tonka Krstić

2003
2:27.80
Disciplina: 200m LEĐNO, Plivačice
Kategorija: ML.JUNIORI
2

Tonka Krstić

2003
2:27.80
Disciplina: 50m PRSNO, Plivačice
Kategorija: ML.KADETI
1

Rita Herceg

2007
41.42
Disciplina: 50m PRSNO, Plivači
Kategorija: SENIORI
1

Sandro Barić

2001
29.57
Disciplina: 50m PRSNO, Plivači
Kategorija: JUNIORI
1

Sandro Barić

2001
29.57
3

Andrija Smolić

2000
32.13
Disciplina: 4x100m MJEŠOVITO MIXED
Kategorija: JUNIORI
2

Tonka Krstić (03), Sandro Barić (01),

Duje Grgić (01), Ellena Šušteršić (03)

4:21.83
Disciplina: 1500m SLOBODNO, Plivači
Kategorija: JUNIORI
2

Duje Grgić

2001
17:47.91
Disciplina: 200m SLOBODNO, Plivači
Kategorija: KADETI
2

Noa Kuman

2004
2:06.52
Disciplina: 50m LEPTIR, Plivačice
Kategorija: ML.KADETI
3

Rita Herceg

2007
36.89
Disciplina: 50m LEPTIR, Plivači
Kategorija: JUNIORI
2

Andrija Smolić

2000
27.10
3

Duje Grgić

2001
27.47
Disciplina: 200m MJEŠOVITO, Plivačice
Kategorija: ML.JUNIORI
3

Tonka Krstić

2003
2:36.05
Disciplina: 200m MJEŠOVITO, Plivačice
Kategorija: ML.KADETI
3

Rita Herceg

2007
2:57.49
Disciplina: 4x100m SLOBODNO, Plivači
Kategorija: JUNIORI
3

Andrija Smolić (00), Duje Grgić (01),

Sandro Barić (01), Dorijan Marin (01)

3:46.14
Disciplina: 400m SLOBODNO, Plivači
Kategorija: KADETI
3

Noa Kuman

2004
4:24.96
Disciplina: 50m LEĐNO, Plivačice
Kategorija: JUNIORI
3

Melani Pavlović

2007
37.42
Disciplina: 50m LEĐNO, Plivačice
Kategorija: ML.KADETI
2

Melani Pavlović

2007
37.42
Disciplina: 50m LEĐNO, Plivači
Kategorija: JUNIORI
3

Andrija Smolić

2000
29.52
Disciplina: 50m LEĐNO, Plivači
Kategorija: ML.KADETI
3

Vito Petani

2006
36.68
Disciplina: 200m PRSNO, Plivačice
Kategorija: ML.KADETI
1

Rita Herceg

2007
3:11.80
Disciplina: 200m PRSNO, Plivači
Kategorija: SENIORI
1

Sandro Barić

2001
2:25.82
Disciplina: 200m PRSNO, Plivači
Kategorija: JUNIORI
1

Sandro Barić

2001
2:25.82
Disciplina: 200m PRSNO, Plivači
Kategorija: KADETI
2

Noa Kuman

2004
2:37.99
Disciplina: 50m SLOBODNO, Plivačice
Kategorija: ML.JUNIORI
3

Ellena Šušteršić

2003
28.86
Disciplina: 50m SLOBODNO, Plivači
Kategorija: JUNIORI
2

Andrija Smolić

2000
25.22
Disciplina: 50m SLOBODNO, Plivači
Kategorija: ML.JUNIORI
3

Maksim Komadina

2004
26.57
Disciplina: 50m SLOBODNO, Plivači
Kategorija: KADETI
2

Maksim Komadina

2004
26.57
Disciplina: 100m LEPTIR, Plivačice
Kategorija: ML.JUNIORI
3

Tonka Krstić

2003
1:11.86
Disciplina: 4x100m MJEŠOVITO, Plivači
Kategorija: JUNIORI
3

Dorijan Marin (01), Sandro Barić (01),

Duje Grgić (01), Andrija Smolić (00)

4:12.72
Disciplina: 4x100m MJEŠOVITO, Plivači
Kategorija: KADETI
3

Maksim Komadina (04), Noa Kuman (04),

Lovre Jerak (05), Roko Zubčić (05)

4:12.72

 

     

Pod vodstvom trenera Edgara Nimca na natjecanju su nastupili: Dora Babić, Sandro Barić, Anita Dokoza, Duje Grgić, Roko Grgić, Ana Grubelić, Rita Herceg, Lea Ikić, Lovre Jerak, Andrija Kačanić, Stipe Kasun, Maksim Komadina,  Toni Korda, Ema Krstić,  Tonka Krstić, Noa Kuman, Dorijan Marin, Karla Mužanović, Melani Pavlović, Vito Petani, Filip Smolić, Andrija Smolić, Danica Sorić, Frane Surać, Anđelo Šabić, Mareta Štrbac, Ellena Šušteršić, Karla Torbarina, Roko Zubčić, Mirta Zubčić, Aneta Zurak

 

ZAVRŠENA OBUKA NEPLIVAČA OŠ VLADIMIR NAZOR ŠKABRNJA I PRKOS

29.06.2018. godine uspješno je završio još jedan program obuke neplivača koji  tradicionalno organiziramo u suradnji sa OŠ Vladimir Nazor iz Škabrnje. Program koji je trajao sat i pol dnevno 8 radnih dana završilo je je 20 djece iz Škabrnje i Prkosa. Na kraju programa je uslijedila demonstracija naučenog.  Nakon završene provjere od strane osoblja Plivačkog kluba Jadera  glavni trener kluba prof. Marijan Čulina je djeci uručio diplome. Fotografije završnog sata, demonstracije i dodjele diploma možete pogledati u našoj fotogaleriji.

Djeca koja su sudjelovala u programu: Antonio Banović, Roko Bašić, Lana Gospić, Niko Gospić, Nina Gospić, Marko Gospić, Filip Ivković, Laura Jurić, Luna Jurić, Ante Jurjević, Andrea Justić, Gabriel Kardum, Leonarda Pavičić, Gabriela Perica, Mate Plastić, David Ražov, Ena Ražov, Marta Šegarić, Marija Škara, Lucija Tadić.

Treneri koji su provodili program: Vitomir Burčul, prof., Marijan Čulina, prof.

 

16 NOVIH PLIVAČA IZ O.Š. STANOVI

29.06.2018. na Zatvorenom bazenskom plivalištu Višnjik održan je završni sat obuke 16 neplivača iz O.Š. Stanovi .
Koordinator programa kojeg organizira Športska zajednica Grada Zadra je Vitomir Burčul, prof., a program su provodili treneri PK Zadar Željko Olujić i Zlatka Glavurtić. Na ovom završnom satu nakon demonstracije naučenog predsjednica ŠZGZ Snježana Jurinić je ponosnim plivačima dodjelila diplome.
Program koji je trajao od 18.06. do 29.06.2018 pohađali su:  Tara Alinčić, Laura Bakarić, Lucijan Baljak, Luka Baričević, Mate Crnjak, Josip Dadić, Leni Franić, Hana Genda, Andrej Jurišić, Nika Nikić, Niko Perica, Ivano Perinović, Lucija Pucar, Jakov Radobuljac, Tino Starac, Matej Zrilić

FOTOGALERIJA ZAVRŠNOG SATA I DODJELE DIPLOMA

 

MAKSIM VRKIĆ DVOSTRUKI REGIONALNI PRVAK KATEGORIJE POČETNIKA

20.06.2018. u Splitu, na 25m bazenu Poljud, održao se Plivaton Regije 1. Na ovom natjecanju nastupile su plivačice rođene 2009. g. i mlađe, te plivači rođeni 2008.g. i mlađi, pod vodstvom trenera Edgara Nimca  boje našeg kluba na ovom najjačem natjecanju za kategoriju početnika u konkurenciji 208 natjecatelja iz 10 klubova regije branilo je 8 članova koji su doplivali do dvije titule regionalnog prvaka i niza osobnih rekorda.
Najbolje rezultate je ostvario Maksim Vrkić (09) koji je doplivao do dvije ttule regionalnog prvaka za kategoriju početnika. Prvu zlatnu medalju osvojio je u disciplini 100m slobodno (1:14.74), dok je do druge doplivao u disciplini 50m leđno s vremenom 38.63.
Svi naši plivači su otplivali osobne rekorde, a među deset najboljih početnika u regiji plasirali su se: Emilia Brnabić (09) - 100m slobodno (1:30.97) - 5.mjesto, 50m leđno (48.92) - 6.mjesto
Matej Jurišić (08) - 100m slobodno (1:20.52) - 7.mjesto, 50m prsno (47.03) - 7.mjesto
Ivano Kuman (08) - 100m slobodno (1:21.80) - 9.mjesto, 50m slobodno (36.87) - 8.mjesto
Barbara Jerak  (09) - 50m slobodno (42.24) - 4.mjesto, 50m leđno (51.05) - 9.mjesto
Mate Molnar (08) - 50m leđno (45.14) - 9.mjesto
Muška štafeta u sastavu: Maksim Vrkić, Matej Jurišić, Mate Molnar i Ivano Kuman je s vremenom 2:25.99 zauzela 5.mjesto u disciplini 4x50m slobodno

Na natjecanju su nastupili: Emilia Brnabić,Barbara Jerak, Matej Jurišić, Ivano Kuman, Mate Molnar, Jakov Šarić, Maksim Vrkić, Šimun Zdrilić.

 

 

ZAVRŠNA REVIJA SINKRONIZIRANOG PLIVANJA

19. 06. 2018.održana je završna revija sinkroniziranog plivanja. U mnoštvu šarenih kostima i vesele šminke djevojčice uzrasta od 6 do 15 godina predstavile su svoje koreografije- sola, dua i timove koje su tokom sezone uvježbale pod vodstvom trenerice Dore Bubanko. Dio atmosfere možete vidjeti u našoj FOTOGALERIJI.

Nastupile su: Barbara Brčić, Tarja Madžarac, Eni Petroša, Mia Librenjak, Anastasija Repak, Nika Ražov, Aneta Pavić, Chiara Dukić, Cvita Babić, Tara Sičaja, Luce Utković i Donata Škaro

Ekipi i njihovoj trenerici želimo ugodne ljetne praznike, a sve zainteresirane za sinkronizirano plivanje pozivamo na upis u rujnu. Detaljnije informacije o programu možete dobiti od trenerice Dore na br.:098/985 52 59

 

43 NOVE RIBICE U PK JADERI

19. 06. 2018. uspješno je završen još jedan tečaj obuke neplivača. Osnovni cilj obuke je pripremiti dijete za samostalan i siguran boravak u vodi. U ovom ciklusu obuku je pohađalo 43 djece u dobi od nepune 4 godine do 15 godina, a bili su podijeljeni u tri grupe. Na kraju programa koji je trajao 15 dana slijedilo je finalno testiranje gdje su djeca naučeno demonstrirala pred svojim instruktorima i roditeljima. Nakon završene provjere od strane osoblja Plivačkog kluba Jadera sva djeca su za svoj trud na kraju nagrađena klubskim majicama, diplomama i prigodnim poklonima. Ribice koje zbog bolesti nisu završile obuku biti će obaviještene kada se mogu priključiti slijedećoj grupi da nadoknade propušteno. Treneri i uprava Plivačkog kluba JADERA čestitaju djeci i njihovim roditeljima na velikom koraku u njihovom životu te im želimo ugodno ljeto. Fotogalerije sa obuke možete pogledati na donjim linkovima.

Djeca koja su uspješno završila program obuke neplivača: Karmen Aleta, Marin Batur, Natalie Blažević, Leo Burčul, Cvita Dominis, Matijas Dundović, David Garibović, Eva Gospić, Niko Grubić, Hasan Horo, Aisha Horo, Lilaf Horo, Mohamad Horo, Mate Horžić, Duje Horžić, Slavko Ivišić, Niko Karamarko, Nikola Kovačević, Cvita Longin, Cvita Maričić, Lorenco Mavra, Lara Mijolović, Toni Mijolović, Frane Mohenski, Noa Najman, Natalia Niseteo, Marijana Paić, Lora Pavlović, Karlo Pedić, Leo Peronja, Leon Peša, Nika Sophia Schaefer, Lora Stanin, Ana Stilinović, Valentina Strmota, Maja Tolić, Neven Torbarina, Tomislav Vukić, Bartol Vukoša, Ivan Vulić, Josip Zekanović, Filip Zlatarevski.

Treneri koji su provodili program: Ante Džaja, prof., Edgar Nimac, Leo Bavdek, Dora Bubanko.

 

33. ZLATNI MEDVJED - HEP HPS Grand prix

09.-10.06.2018. u organizaciji Plivačkog kluba Medveščak na 50 metarskom bazenu na Sveticama održan je 33. Zlatni medvjed - HEP HPS Grand prix koji je ujedno i zadnje natjecanje u sezoni HEP HPS Grand prix sustava. U konkurenciji 266 plivača iz 34 kluba iz Mađarske, Srbije, Slovenije i Hrvatske boje PK Jadera branila su 4 člana: Sandro Barić (01), Duje Grgić (01), Tonka Krstić (03) i Ellena Šušteršić (03). Prvog dana natjecanja ekipu je vodio trener Edgar Nimac, dok je drugog dana natjecanja ekipu vodio trener Marijan Čulina, prof.
Sandro Barić (01) je u jutarnjim kvalifikacijama nastupio u disciplinama: 50m prsno (31.61), 100m prsno (1:09.67), 200m prsno (2:35.67) i 50m slobodno (26.37). U popodnevnim A finalima plivao je 100m prsno (1:09.96) i plasirao se na 9. mjesto i 200m prsno gdje je s vremenom 2:34.58 doplivao do 5. mjesta, a disciplinu 50m prsno (31.23 ) plivao je u B finalu i plasirao se na 12. mjesto.
Duje Grgić (01) je u kvalifikacijama nastupio u disciplinama: 50m leptir (28.22), 100m leptir (1:00.89), 200m leptir (2:16.21) i 200m mješovito (2:28.42). Najbolji plasman u popodnevnom A finalu ostvario je u disciplini 200m leptir gdje se s vremenom 2:14.91 plasirao na 4. mjesto, dok je disciplinu 100m leptir (1:00.63) završio plasmanom na 10. mjesto, u B finalu je plivao disciplinu 200m mješovito (2:27.37) i završio na 15. mjestu.
Tonka Krstić (03) je u kvalifikacijama plivala tri discipline: 50m leptir (32.27), 100m leptir (1:11.56) i 200m mješovito (2:41.57), dok je disciplinu 200m leptir zbog malog broja prijavljenih plivala u direktnom finalu i sa vremenom 2:39.61 se plasirala na 6.mjesto. U B finalima plivala je 50m leptir (33.00) i zavrsila trku na 18.mjestu, 100m leptir (1:12.43) na 17. mjestu i 200m mješovito gdje se s vremenom 2:40.84 plasirala na 14 mjesto.
Ellena Šušteršić (03) je u jutarnjim kvalifikacijama izborila finala iz svih disciplina u kojima je nastupila. U kvalifikacijama je plivala 50m leđno (33.72), 100m leđno (1:15.24), 50m slobodno (30.22) i 100m slobodno (1:04.96). U popodnevnim B finalima nastupila je u disciplinama: 50m leđno (33.90) i plasirala se na 12.mjesto, 100m leđno (1:15.22) je završila plasmanom na 18.mjesto, a u disciplini 100m slobodno (1:05.22) je doplivala do 19.mjesta.  Disciplinu 50m slobodno je plivala u C finalu i s vramenom 29.82 se plasirala na 22.mjesto

 

28 NOVIH RIBICA U PK JADERI

23. 05. 2018. uspješno je završen tečaj dvije grupe obuke neplivača. Osnovni cilj obuke je pripremiti dijete za samostalan i siguran boravak u vodi, a u ovom ciklusu obuku je završilo 28 djece u dobi od nepune  4 godine do 8 godina. Na kraju programa koji je trajao 15 dana slijedilo je finalno testiranje gdje su djeca naučeno demonstrirala pred svojim instruktorima i roditeljima te je trener svoj djeci  dodijelio diplome, klupske majice i prigodne poklone. Ribicama koje zbog bolesti nisu završile obuku želimo što brži oporavak te će biti obaviještene kada se mogu priključiti slijedećoj grupi da nadoknade propušteno.  Fotografije sa dijela obuke te dodjele diploma možete pogledati u našoj fotogaleriji. Treneri i uprava Plivačkog kluba JADERA čestitaju djeci i njihovim roditeljima na velikom koraku u njihovom životu te im želimo ugodno ljeto. Članovi koji su se prijavili za nastavak treninga o terminima će biti obavješteni tokom slijedećeg tjedna.
Slijedeće grupe obuke startaju u ponedjeljak, dok još par slobodnih mjesta ima u grupi koja kreće u lipnju. Ukoliko ste zainteresirani za našu obuku neplivača možete nas kontaktirati na broj ureda 092/351 11 15 ili putem e-maila: info@pk-jadera.hr


Djeca koja su uspješno završila program obuke neplivača: Roko Čerina, Petar Čeke, Melani  Fatović, Mario Galešić, Eli Ivanišević, Slavko Ivišić, Ante Jadrošić, Nikki Jukić, Šimun Jurišić, Nina Kalapać, Ema Knežević, Gaja Martinov, Vito Marušić, Lovre Miočić, Filip Mišulić, Jakov Pešušić, Ante Prgeša, Leona Rakvin, Ivano Smolić, Judita Srzentić, Roko Ante Stanić, Stipe Strika, Mia Šarlija, Samuel Štefanac, Luka Trobec, Marela Vrkić, Vice Vrsaljko, Šime Zelenčić
Treneri koji su provodili program: Ante Džaja, prof., Edgar Nimac.

 

 

17 NOVIH PLIVAČA IZ O.Š. ŠIME BUDINIĆ

11.05.2018. na Zatvorenom bazenskom plivalištu Višnjik održan je završni sat obuke 17 neplivača iz O.Š. Šime Budinić .
Koordinator programa kojeg organizira Športska zajednica Grada Zadra je Vitomir Burčul, prof., a program su provodili treneri PK Jadera Edgar Nimac i trener PK Zadar Željko Olujić. Na ovom završnom satu nakon demonstracije naučenog predsjednica ŠZGZ Snježana Jurinić je ponosnim plivačima dodjelila diplome.
Program koji je trajao od 02.05. do 11.05.2018 pohađali su: Ante Batur, Max Čulo, Filip Filipović, Tea Filipović, Andrea Gaćina, Mihaella Grgas, Marija Ivanac, Nikol Jureško, Gabriel  Jusup, Antonela Magaš, Mila Martinović, Sara Nicole Mihić Milat, Rino Perica, Lana Radan, Andrija Rudić, Marko Vladinov Petrov, Tina Zubčić

FOTOGALERIJA ZAVRŠNOG SATA I DODJELE DIPLOMA

 

DVA PRVA MJESTA ZA MIHOVILA NINČEVIĆA SA ZAGREB OPEN-a 2018

05.05.2018. u Zagrebu na bazenima Svetice u organizaciji Zagrebačkog sportskog saveza osoba s invaliditetom i PK Natator iz Zagreba održano je 10. REGIONALNO PRVENSTVO HRVATSKE U PARAPLIVANJU - ZAGREB OPEN 2018. Na natjecanju su sudjelovali natjecatelji iz 17 klubova iz Hrvatske, Slovenije i BiH.


PK Jadera je predstavljao Mihovil Ninčević (97) sa svojim trenerom Renatom Škulićem. Mihovil je nastupio u klasi S 14 u dvije discipline , te je u obje u klasi S14 osvojio prvo mjesto. Tako je u disciplini 50m slobodno do prvog mjesta doplivao s vremenom 29.75, dok je u disciplini 100m slobodno do prvog mjesta stigao s vremenom 1:06.64.

Dio atmosfere sa 10. regionalnog prvenstva u paraplivanju možete vidjeti dolje u videu g. Branimira Kambera koji najbolje opisuje ovo natjecanje koje raste iz godine u godinu. Čestitke treneru Renatu i Mihovilu na ostvarenim rezultatima kao i svim natjecateljima!

 

 

4 MEDALJE I NAGRADA ZA 2. MJESTO U KATEGORIJI  SA 15.MEĐUNARODNOG MITINGA GRDELINI SV. DUJE 2018.

05/06.05.2018. u 25m bazenu na Poljudu održan je 15. međunarodni miting Grdelini sv. Duje 2018. U dva dijela natjecanja u konkurenciji 219 plivača i 161 plivačice iz 13 hrvatskih klubova te 2 kluba iz BIH naš klub je predstavljalo 18 članova (9 plivača i 9 plivačica) koji su imali ukupno 74 starta. Natjecatelji su podijeljeni u 3 kategorije: A kategorija plivačice i plivači rođeni 2007. godine, B kategorija plivačice i plivači rođeni 2009. godine koji su plivali 50m discipline, dok su plivačice i plivači rođeni 2009. godine i mlađi bili u C kategoriji i plivali 25m discipline. Na ovom 15. MM Grdelini sv. Duje naši članovi su doplivali do četiri medalje (2xzlato i 2xsrebro) te do nagrade za najboljeg natjecatelja dobne skupine.
Najbolje rezultate ostvario je Maksim Vrkić (09) koji jeunajmlađoj C kategoriji doplivao do tri medalje te je osvojio nagradu za drugo mjesto u kategoriji. Maksim je osvojio dvije zlatne medalje i to u disciplinama 25m leđno (18.47) i 25m slobodno (15.68), dok je do srebrne medalje doplivao u disciplini 25m leptir (18.61). Na ovom natjecanju ukupni poredak plivača po kategorijama se određuje najboljim ukupnim zbrojem vremena iz sve četiri discipline te se Maksim sa zbrojem 1:16.89 plasirao na 2. mjesto u C kategoriji plivača.
Rita Herceg (07) je u A kategoriji doplivala do srebrne medalje u disciplini 50m prsno (40.90).

U INDIVIDUALNIM DISCIPLINAMA PLASMAN MEĐU PRVIH 10 OSTVARILI SU:
Rita Herceg (07) - 50m leptir (37.91) – 6 mjesto; 50m slobodno (33.26) – 6 mjesto; 50m leđno (40.23) – 9 mjesto;
Mirta Zubčić (08) – 50m prsno (48.17) – 4 mjesto; 50m leptir (47.03) – 8 mjesto; 50m leđno (44.55) – 8 mjesto; 50m slobodno (38.27) – 8 mjesto;
Melani Pavlović (07) - 50m leđno (38.93) – 6 mjesto; 50m prsno (46.18) – 8 mjesto; 50m slobodno (34.77) – 10 mjesto;
Danica Sorić (08) -50m prsno (48.54) – 8 mjesto;  50m leđno (45.04) – 10 mjesto;
Maksim Vrkić (09) - 25m prsno (24.13) - 6 mjesto
Matej Jurišić (08) - 50m prsno (47.77) – 9 mjesto

 

U ŠTAFETNIM DISCIPLINAMA PLASMAN MEĐU PRVIH 10 OSTVARILI SU:
JADERA AB 1 plivači u sastavu: Andrija Kačanić (07), Ante Petković  (07), Maksim Vrkić (09) i Matej Jurišić (08) - 4x50m slobodno štafeta (2:35.59) - 10 mjesto
JADERA AB 1 plivačice Rita Herceg (07), Karla Torbarina (07), Mirta Zubčić (08), Melani Pavlović (07) - 4x50m slobodno štafeta (2:27.78) - 6 mjesto
JADERA AB 1 plivači u sastavu: Matej Jurišić (08), Mate Molnar (08), Maksim Vrkić (09) i Ivano Kuman (08),  - 4x50m slobodno mješovito štafeta (2:53.95) - 9 mjesto
JADERA AB 1 plivačice Danica Sorić (07), Rita Herceg (07), Melani Pavlović (07), Mirta Zubčić (08), - 4x50m mješovito štafeta (2:44.70) - 5 mjesto

 

OSVOJENE MEDALJE PO KATEGORIJAMA

Disciplina: 25m LEPTIR, Plivači
Kategorija: C
Rank
Ime i prezime natjecatelja
Godište
Vrijeme
2

Maksim Vrkić

2009
18.61
Disciplina: 25m LEĐNO, Plivači
Kategorija: C
1

Maksim Vrkić

2009
18.47
Disciplina: 50m PRSNO, Plivačice
Kategorija: A
2

Rita Herceg

2007
40.90
Disciplina: 25m SLOBODNO, Plivači
Kategorija: C
1

Maksim Vrkić

2009
15.68

UKUPNI POREDAK C KATEGORIJE PLIVAČI 2009 I MLAĐI

(najbolji ukupni zbroj vremena iz sve četiri discipline)

2

Maksim Vrkić

2009
1:16.89
25m leptir (18.61) + 25m leđno (18.47) + 25m prsno (24.13) + 25m slobodno (15.68)=1:16.89

 

 

Na natjecanju su nastupili: Dora Babić, Lovre Baraka, Ana Grubelić, Rita Herceg, Barbara Jerak, Matej Jurišić, Andrija Kačanić, Ivano Kuman, Mate Molnar, Melanie Pavlović, Ante Petković, Danica Sorić, Jakov Šarić, Mareta Štrbac, Karla Torbarina, Maksim Vrkić, Šimun Zdrilić, Mirta Zubčić.
Treneri koji su vodili ekipu: Marijan Čulina, prof. i Edgar Nimac

 

PK JADERA BOGATIJA ZA 19 NOVI RIBICA

28. 04. 2018. uspješno je završen još jedan tečaj obuke neplivača u  ovoj godini. Osnovni cilj obuke je pripremiti dijete za samostalan i siguran boravak u vodi, a u ovom ciklusu obuku je završilo 19 djece u dobi od nepune 4 godine do 9 godina. Na kraju programa koji je trajao 15 dana slijedilo je finalno testiranje gdje su djeca naučeno demonstrirala pred svojim instruktorima i roditeljima te je trener svoj djeci dodijelio diplome, klupske majice i prigodne poklone.
Treneri i uprava Plivačkog kluba JADERA čestitaju djeci i njihovim roditeljima na velikom koraku u njihovom životu. Za ribice koje nastavljaju sa treninzima u našoj školi plivanja treninzi će se održavati u terminu ponedjeljak/srijeda/petak 17:00 do 17:45, a prvi trening je u srijedu 02.05.2018.
Obuka neplivača traje 15 radnih dana od ponedjeljka do petka svaki dan ukupno 3 tjedna, a sastoji se od: testiranja inicijalnog stanja, rad na suhom, igre u vodi,plovnost u dinamičkom i statičkom položaju te finalno testiranje. Osnovni cilj obuke neplivača je naučiti dijete plivati ne inzistirajući na plivačkoj tehnici. Kroz program dijete će naučiti: pravilno disati tokom boravka u vodi, plutati na trbuhu i leđima, roniti, skakati na noge, te se osloboditi straha od vode. Na kraju programa slijedi provjera znanja i podjela diploma, klupskih majci i prigodnih poklona. Ovisno o tome kako je dijete savladalo obuku može nastaviti s plivanjem u jednoj od grupa naše škole plivanja koja se održava 3xtjedno.

FOTOGALERIJA


Ukoliko ste zainteresirani za našu obuku neplivača možete nas kontaktirati na broj ureda 092/351 11 15 ili putem e-maila: info@pk-jadera.hr S obzirom da je zatoplilo, grupe se jako brzo popunjavaju te ima još samo par slobodnih mjesta.

Djeca koja su uspješno završila program obuke neplivača: Karmen Bačić, Krešo Bačić, Pave Buljat, Toni Čakarun, Roko Čerina, Mateo Košta, Ivano Kraljev, Lovro Lisica, Matej Mačak, Jere Nekić, Domagoj Pejar, Marija Radan, Karlo Svilarić,  Tia Šopić, Toni Vasilj, Tome Vidaić, Matej Vidaić, Jakov Vidaić, Jakov Zubćić.
Treneri koji su provodili program: Ante Džaja, prof., Edgar Nimac.

 

 

NOVA ISKUSTVA I 4 FINALA SA OTVORENOG PRVENSTVA NJEMAČKE

20. – 22.04.2018. u Berlinu, Njemačka održano je natjecanje German Open 2018. U konkurenciji 268 ženskih i 265 muških natjecatelja iz svih kategorija, naš klub je predstavljalo 7 članova iz kategorija kadeta, ml.juniora i juniora. Tokom ovog natjecanja naši članovi su plivali po tri discipline, a najbolje rezultate je ostvario junior Sandro Barić (01) koji se u sve tri discipline plasirao u finalne trke. Tako je prvog dana u jutarnjim kvalifikacijama disciplinu prsno 100m prsno isplivao za 01:08,72, dok je u popodnevnom finalu popravio svoje vrijeme i sa osobnim rekordom do cilja stigao za 01:07,95 što mu je donijelo plasman na 6. mjesto u kategoriji. Drugog dana natjecanja u disciplini 50m prsno do finala je doplivao s vremenom 31,33, dok je popodne istu dionicu isplivao za 31,52 i plasirao se na 10. mjesto, a zadnjeg dana natjecanja s vremenom 02:32,01 u disciplini 200m prsno plasirao je za popodnevno finale gdje je istu dionicu isplivao za 02:30,80 i plasirao se na 9 mjesto u kategoriji. Junior Duje Grgić (01) se također plasirao u jednu finalnu trku i to prvog dana natjecanja gdje se u jutarnjim kvalifikacijama s vremenom 02:11,46 u disciplini 200m leptir plasirao za popodnevno finale te je istu dionicu isplivao za 02:11,78 i plasirao se na 10. mjesto u kategoriji. Duje je nastupio i u disciplinama 100m leptir (01:00,38) te 50m leptir (27,53) te je u sve tri discipline doplivao do osobnih rekorda.

Na natjecanju su nastupile i ml. juniorka Ellena Šušteršić (03) u disciplinama: 50m slobodno (29,40) i 100m slobodno (01:03,64) te u disciplini 50m leđno gdje je s vremenom 32,76 doplivala do osobnog rekorda. Tonka Krstić (03) je nastupila u disciplinama: 100m leptir (01:09,88), 200m leptir (02:38,86) i 50m leđno (33,43).

U kategoriji kadeta nastupila je Marija Kuman (05): 100m leđno (01:13,43) i 200m leđno (02:40,94), dok su u muškoj konkurenciji kadeta boje našeg kluba branili Noa Kuman (04) u disciplinama: 200m mješovito (02:24,48), 400m mješovito (05:14,91) i 800m slobodno (09:39,01). Noa je u svim disciplinama otplivao osobne rekorde. U istoj kategoriji nastupio je i Maksim Komadina (04): 100m slobodno (01:00,46), 400m slobodno (04:39,64) i 800m slobodno (09:38,42). Maksim je također otplivao osobne rekorde u svim disciplinama.

 

Treneri koji su vodili ekipu: Vitomir Burčul, prof, Marijan Čulina, prof i Edgar Nimac

 

SREBRNA MARIJA KUMAN, NIZ ISPLIVANIH NORMI I OSOBNIH REKORDA
SA 15. FESTIVALA PLIVANJA
- HPS MINI GP

08.-09.04.2017, u Zagrebu na plivalištu „Svetice“ održan je 14. Festival plivanja koji je 6. postaja HPS MINI GRAND PRIX natjecanja.  U konkurenciji 511 kadeta i ml.kadeta iz 26 klubova pod vodstvom trenera Marijana Čuline, prof i Edgara Nimca boje našeg kluba branilo je 11 članova koji su doplivali do srebrne medalje, niza normi za ljetno kadetsko Prvenstvo Hrvatske te osobnih rekorda.
Najbolje rezultate ostvarila je kadetkinja Marija Kuman (05) koja je sa osobnim rekordom 1:12.33 doplivala do srebrne medalje u disciplini 100m leđno. 
Malo sportske sreće nedstajalo je RIti Herceg (07) koja se u disciplini 400m mješovito (6:41.10) plasirala na 4. mjesto, a istu poziciju je zauzeo i Maksim Komadina (04) u disciplini 100m leđno (1:09.74).
Iako je sezona 50m natjecanja tek počela naši plivači imaju niz isplivanih normi za Ljetno Prvenstvo Hrvatske, po pravilniku kluba za nastup na PH članovi trebaju imati minimalno dvije A norme: tako su pravo nastupa već izborili: Jerak Lovre (05), Maksim Komadina (04), Marija Kuman (05) i Noa Kuman (04), dok po jednu A normu imaju isplivanu Ema Krstić (06) i ml.kadetkinja Rita Herceg (07)


Na natjecanju su nastupili: Roko Grgić, Rita Herceg, Lea Ikić, Lovre Jerak, Maksim Komadina, Ema Krstić, Marija Kuman, Noa Kuman, Mirta Zubčić, Roko Zubčić, Aneta Zurak

 

 

PRVI OVOGODIŠNJI TEČAJ OBUKE - 12 NOVIH RIBICA U PK JADERI

04. 04. 2018. uspješno je završen prvi tečaj obuke neplivača u ovoj godini. Osnovni cilj obuke je pripremiti dijete za samostalan i siguran boravak u vodi, a u ovom ciklusu obuku je završilo 12 djece u dobi od nepune 4 godine do 8 godina. Na kraju programa koji je trajao 15 dana slijedilo je finalno testiranje gdje su djeca naučeno demonstrirala pred svojim instruktorima i roditeljima te je trener svoj djeci dodijelio diplome, klupske majice i prigodne poklone. Ribicama koje zbog bolesti nisu završile obuku želimo što brži oporavak te će biti obaviještene kada se mogu priključiti slijedećoj grupi da nadoknade propušteno. Treneri i uprava Plivačkog kluba JADERA čestitaju djeci i njihovim roditeljima na velikom koraku u njihovom životu. Članovi koji su se prijavili za nastavak treninga o terminima će biti obavješteni tokom slijedećeg tjedna.

FOTOGALERIJA

Obuka neplivača traje 15 radnih dana od ponedjeljka do petka svaki dan ukupno 3 tjedna, a sastoji se od: testiranja inicijalnog stanja, rad na suhom, igre u vodi,plovnost u dinamičkom i statičkom položaju te finalno testiranje. Osnovni cilj obuke neplivača je naučiti dijete plivati ne inzistirajući na plivačkoj tehnici. Kroz program dijete će naučiti: pravilno disati tokom boravka u vodi, plutati na trbuhu i leđima, roniti, skakati na noge, te se osloboditi straha od vode. Na kraju programa slijedi provjera znanja i podjela diploma, klupskih majci i prigodnih poklona. Ovisno o tome kako je dijete savladalo obuku može nastaviti s plivanjem u jednoj od grupa naše škole plivanja koja se održava 3xtjedno.

Ukoliko ste zainteresirani za našu obuku neplivača možete nas kontaktirati na broj ureda 092/351 11 15 ili putem e-maila: info@pk-jadera.hr

 

Djeca koja su uspješno završila program obuke neplivača: Petra Bilosnić, Petra Bodulić, Ivan Bodulić, Mihovil Čakarun, Noa Grgurević, Kata Ivković, Nora Juković, Leona Matešić, Daria Pedišić, Antea Pešušić, Zara Petrić, Gabrijel Polak

Treneri koji su provodili program: Ante Džaja, prof., Edgar Nimac.

 

7 MEDALJA MIHOVILA NINČEVIĆA SA 3. OTVORENOG REG. PRVENSTVA

24.03.2018. na bazenu Višnjik održano je 3. OTVORENO REG PRVENSTVO ZA OSOBE S INVALIDITETOM - ZADAR 2018. Na ovom natjecanju u konkurenciji 90 natjecatelja iz 12 klubova Hrvatske, BIH te Slovenije PK Jadera je predstavljao Mihovil Ninčević (97) sa svojim trenerom Renatom Škulićem. Mihovil je nastupio u klasi S 14 u 4 discipline pri čemu je u konkurenciji plivača u svojoj klasi osvojio 4 zlatne te u apsolutnoj konkurenciji 3 srebrne medalje. Do zlatnih medalja u svojoj klasi S14 i srebrnih u apsolutnoj doplivao je u disciplinama: 50m leđno (34.55),  50m slobodno (28.62) te 100m leptir (1:12.01)  dok je u disciplini 100m slobodno s vremenom 1:04.78 osvojio zlatnu medalju u klasi S 14, a u apsolutnoj konkurenciji se plasirao na 4. mjesto.

FOTOGALERIJA

 

 

TRI MEDALJE SA MITINGA ŽABAC

10/11.03.2018. u Zagrebu na petom ovosezonskom miniGrand Prix-u, mitingu "Žabac", u organizaciji HAPK Mladost pod vodstvom trenera Marijana Čuline nastupilo je sedam naših članova koji su doplivali do tri medalje.
Najbolje rezultate postigao je kadet Noa Kuman (04) koji je doplivao do dvije brončane medalje i to u disciplini 200m prsno s vremenom 2:51.30 i u disciplini 400m mješovito s vremenom 5:19.09.
U ženskoj konkurenciji do brončane medalje je doplivala kadetkinja Marija Kuman (05) u disciplini 200m leđno s vremenom 2:38.90, dok joj je u disciplini 100m leđno nedostajalao malo sportske sreće te se sa vremenom 1:13.62 plasirala na 4. mjesto u kategoriji.

 

OSVOJENE MEDALJE PO KATEGORIJAMA

Disciplina: 200m PRSNO, Plivači
Kategorija: KADETI
Rank
Ime i prezime natjecatelja
Godište
Vrijeme
3

Noa Kuman

2004
2:51.30
Disciplina: 200m LEĐNO, Plivačice
Kategorija: KADETI
3

Marija Kuman

2005
2:38.90
Disciplina: 400m MJEŠOVITO, Plivači
Kategorija: KADETI
3

Noa Kuman

2004
5:19.09

 

 

Na natjecanju su nastupili: Rita Herceg, Lovre Jerak, Maksim Komadina, Ema Krstić, Noa Kuman, Marija Kuman, Roko Zubčić.

 

 

PALETA MEDALJA SA PLIVATONA REGIJE 1
MAKSIM VRKIĆ REGIONALNI PRVAK
I VICEPRVAK

03.03.2018. u Splitu, na 25m bazenu Poljud, održao se Plivaton Regije 1. Na ovom natjecanju nastupile su plivačice rođene 2009. g. i mlađe, te plivači rođeni 2008.g. i mlađi, pod vodstvom trenera Edgara Nimca  boje našeg kluba na ovom najjačem natjecanju za kategoriju početnika u konkurenciji 204 natjecatelja iz 11 klubova regije branilo je 8 članova koji su doplivali do niza osobnih rekorda i cijele palete medalja.

MAKSIM VRKIĆ (09)

Najbolje rezlultate ostvario je Maksim Vrkić (09) koji je u obe disciplini doplivao do medalja te u konkurenciji sa godinu dana starijim plivačima doplivao do titule regionalnog prvaka u kategoriji početnika u disciplini 50m leđno (38.94), te do titule viceprvaka u disciplini 100m slobodno (1:17.97).

 

U ženskoj konkurenciji do brončane medalje je doplivala Barbara Jerak (09) u disciplini 50m leptir s vremenom (1:00.67).

 

Svi naši plivači su otplivali osobne rekorde, a među deset najboljih početnika u regiji plasirali su se: Matej Jurišić (08) u disciplinama 100m slobodno (1:27.56) na 8. mjesto i 50m prsno (49.10) na 9.mjesto, Emilia Brnabić (09) koja je s vremenom 44.98 u disciplini 50m slobodno doplivala do 8. mjesta, na 9.mjesto  se plasirao Mate Molnar (08) u discipini 50m  leptir (49.46), dok se u disciplini 50m leđno

50m leđno na 10. mjesto s vremenom 46.29 plasirao Jakov Šarić (09). Odličan plasman na 5.mjesto u disciplini 4x50m slobodno (2:33.41) ostvarila je i muška štafeta u sastavu: Maksim Vrkić (09), Ivano Kuman (08), Matej Jurišić (08) i Mate Molnar (08).

 

OSVOJENE MEDALJE PO KATEGORIJAMA

Disciplina: 50m LEĐNO, Plivači
Kategorija: POČETNICI
Rank
Ime i prezime natjecatelja
Godište
Vrijeme
1

Maksim Vrkić

2009
38.94
Disciplina: 50m SLOBODNO, Plivačice
Kategorija: POČETNICI
3

Barbara Jerak

2009
1:00.67
Disciplina: 100m SLOBODNO, Plivači
Kategorija: POČETNICI
2

Maksim Vrkić

2009
1:17.97

 

 

Na natjecanju su nastupili: Emilia Brnabić,Barbara Jerak, Matej Jurišić, Ivano Kuman, Mate Molnar, Jakov Šarić, Maksim Vrkić, Šimun Zdrilić.

 

 

ZAVRŠNICA ŠIZD LIGE 2017/2018 - 9 PLIVAČA MEĐU NAJUSPJEŠNIJIMA

24.02.2018. na 25m bazenu Crnica u Šibeniku održana su zadnja dva kola ŠIZD LIGE 2017/2018 plivačke lige za sve dobne skupine od početnika do seniora. Ovim natjecanjem je uspješno završena osma sezona lige u kojoj je kroz osam kola u šest kategorija nastupilo ukupno 198 natjecatelja (113 plivača i 85 plivačica).

NASTUPI PLIVAČA PO KATEGORIJAMA

 

M

Ž

UKUPNO

SENIORI

5

3

8

JUNIORI

10

5

15

ML. JUNIORI

6

16

22

KADETI

21

17

38

ML-KADETI

25

32

57

POČETNICI

46

12

58

UKUPNO

113

85

198

Plivački klub Jadera je tokom lige nastupio sa ukupno 49 natjecatelja (29 plivača i 20 plivačica) koji su kroz osam kola skupljali individualne i ekipne bodove.
U ekipnom poretku (ekipni poredak ostvaruje se zbrojem bodova prvih šesnaest plivača i plivačica iz svih kategorija i disciplina programa) u mlađim kategorijama početnika i ml.kadeta naši plivači su se sa 628 bodova plasirali na drugo mjesto, dok su se plivačice svoj plasman na drugo mjesto izborile sa 986 bodova. U starijim kategorijama za kadete, ml.juniore, juniore i seniore obe ekipe se nalaze na trećem mjestu: plivači sa 1680 bodova, a plivačice sa 1358 bodova.

EKIPNI POREDAK

POČETNICI I ML.KADETI
STARIJE DOBNE SKUPINE

PLIVAČI

PLIVAČICE

PLIVAČI

PLIVAČICE

ŠIBENIK

951

ZADAR

1274

ZADAR

2536

ŠIBENIK

2623

JADERA

628

JADERA

986

ŠIBENIK

1716

ZADAR

1764

ZADAR

280

ŠIBENIK

621

JADERA

1680

JADERA

1358

 

Tokom 8 kola lige se plivalo 18 disciplina za kategorije ml.juniora, juniora i seniora, 17 disciplina je bilo na programu kategorije kadeta, 14 disciplina za kategoriju ml.kadeta te 13 disciplina za kategoriju početnika. Ukupan individualni plasman plivača i plivačica se ostvaruje zbirom LEN bodova svih disciplina programa te se nakon posljednjeg kola nagrađuju 3 najuspješnija natjecatelja (3 plivačice i 3 plivača) iz svake kategorije.
Ovu sezonu smo završili sa 9 plivača među najuspješnijima u svojim kategorijama od toga su 2 člana zauzela prva mjesta u svojim kategorijama, 4 drugo mjesto i 3 su se plasirala na treće mjesto. Kroz osam kola lige naši članovi su se 143 puta plasirali među prva tri i to 43 puta na prvo mjesto, 46 puta na drugo mjesto i 54 puta na treće mjesto.

 

U najbrojnijoj kategoriji početnika za drugo mjesto u poretku sa 1229 LEN bodova izborio se Maksim Vrkić (09), dok je istu poziciju u ženskoj konkurenciji zauzela Emilia Brnabić (09) sa 619 LEN bodova. U kategoriji ml.kadeta briljirala je Rita Herceg (07) koja se tokom lige u svih 14 disciplina plasirala među tri najbolje i to čak 13 puta na prvo mjesto i jednom na drugo mjesto te je sakupila 3489 LEN bodova i nadmoćno zauzela prvo mjesto u ukupnom poretku kategorije. Na drugom mjestu u kategoriji nalazi se Melani Pavlović (07) sa 2850 LEN bodova. U kategoriji kadeta treće mjesto je zauzeo Maksim Komadina (04) sa 6188 LEN bodova, u ženskoj konkurenciji kategorije ml.juniora na drugom mjestu se nalazi Tonka Krstić (03) sa 8899 LEN bodova, dok je treće mjesto zauzela Ellena Šušteršić (03) sa 8187 LEN bodova, dok se u muškoj konkurenciji kategorije juniora na prvom mjestu nalazi Duje Grgić (01)sa 8355 LEN bodova, a na trećem mjestu je Sandro Barić (01) sa 7851 LEN bodova.

 

Plivači koji su bili među tri najbolja po zbroju bodova u svojim dobnim skupinama nakon svih osam kola ŠIZD lige:

Rank
Plivači - dobna skupina početnici
2
Maksim Vrkić (2009) - 1229 bodova
Rank
Plivačice - dobna skupina početnici
2
Emilia Brnabić (2009) - 619 bodova
Rank
Plivači - dobna skupina mlađi kadeti
1
Rita Herceg (2007) - 3489 bodova
2
Melani Pavlović (2007) - 2850 bodova
Rank
Plivači - dobna skupina kadeti
3
Maksim Komadina (2004) - 6188 bodova
Rank
Plivači - dobna skupina mlađi juniori
2
Tonka Krstić (2003) - 8899 bodova
3
Ellena Šušteršić (2003) - 8187 bodova
Rank
Plivači - dobna skupina juniori
1
Duje Grgić (2001) - 8355 bodova
3
Sandro Barić (2001) - 7851 bodova

 

Na ova zadnja dva kola lige nastupili smo sa 34 natjecatelja koji su se 39 puta plasirali među tri najbolja u svojim kategorijama i to po 10 puta na prvo i drugo mjesto te 19 puta na treće mjesto.

 

Plivači koji su se plasirali među tri najbolja u svojim kategorijama u isplivanim disciplinama:

7. KOLO - PO KATEGORIJAMA

Disciplina: 25m SLOBODNO, Plivači
Kategorija: POČETNICI
Rank
Ime i prezime natjecatelja
Godište
Vrijeme
1

Maksim Vrkić

2009
15.96
Disciplina: 25m SLOBODNO, Plivačice
Kategorija: POČETNICI
3

Barbara Jerak

2009
20.39
Disciplina: 100m LEĐNO, Plivači
Kategorija: POČETNICI
1

Maksim Vrkić

2009
1:27.31
Disciplina: 100m LEĐNO, Plivači
Kategorija: KADETI
3

Maksim Komadina

2004
1:06.83
Disciplina: 100m LEĐNO, Plivači
Kategorija: ML.JUNIORI
3

Filip Smolić

2003
1:11.87
Disciplina: 100m LEĐNO, Plivači
Kategorija: JUNIORI
3

Duje Grgić

2001
1:04.57
Disciplina: 100m LEĐNO, Plivačice
Kategorija: POČETNICI
1

Emilia Brnabić

2009
1:49.47
Disciplina: 100m LEĐNO, Plivačice
Kategorija: ML.KADETI
1

Rita Herceg

2007
1:25.94
2

Melani Pavlović

2007
1:29.62
Disciplina: 100m LEĐNO, Plivačice
Kategorija: KADETI
1

Marija Kuman

2005
1:11.36
Disciplina: 100m LEĐNO, Plivačice
Kategorija: ML.JUNIORI
2

Tonka Krstić

2003
1:08.14
Disciplina: 200m LEPTIR, Plivači
Kategorija: KADETI
3

Maksim Komadina

2004
2:42.62
Disciplina: 200m LEPTIR, Plivači
Kategorija: ML.JUNIORI
3

Filip Smolić

2003
2:54.50
Disciplina: 200m LEPTIR, Plivači
Kategorija: JUNIORI
2

Duje Grgić

2001
2:14.52
Disciplina: 200m LEPTIR, Plivačice
Kategorija: KADETI
3

Ema Krstić

2006
3:08.71
Disciplina: 200m LEĐNO, Plivačice
Kategorija: ML.JUNIORI
2

Tonka Krstić

2003
2:33.21
3

Ellena Šušteršić

2003
2:50.41

 

8. KOLO - PO KATEGORIJAMA

Disciplina: 50m LEPTIR, Plivači
Kategorija: POČETNICI
Rank
Ime i prezime natjecatelja
Godište
Vrijeme
3

Maksim Vrkić

2009
43.85
Disciplina: 50m LEPTIR, Plivači
Kategorija: KADETI
2

Maksim Komadina

2004
30.26
Disciplina: 50m LEPTIR, Plivači
Kategorija: ML.JUNIORI
3

Filip Smolić

2003
31.46
Disciplina: 50m LEPTIR, Plivači
Kategorija: JUNIORI
3

Duje Grgić

2001
27.82
Disciplina: 50m LEPTIR, Plivačice
Kategorija: POČETNICI
3

Barbara Jerak

2009
1:08.10
Disciplina: 50m LEPTIR, Plivačice
Kategorija: ML.KADETI
1

Rita Herceg

2007
38.86
2

Melani Pavlović

2007
39.78
Disciplina: 50m LEPTIR, Plivačice
Kategorija: KADETI
3

Ema Krstić

2006
35.73
Disciplina: 50m LEPTIR, Plivačice
Kategorija: ML.JUNIORI
2

Tonka Krstić

2003
30.52
3

Ellena Šušteršić

2003
31.58
Disciplina: 200m PRSNO, Plivači
Kategorija: KADETI
3

Maksim Komadina

2004
2:56.67
Disciplina: 200m PRSNO, Plivači
Kategorija: ML.JUNIORI
2

Filip Smolić

2003
2:39.97
Disciplina: 200m PRSNO, Plivači
Kategorija: JUNIORI
1

Sandro Barić

2001
2:25.80
Disciplina: 200m PRSNO, Plivačice
Kategorija: ML.KADETI
1

Rita Herceg

2007
3:11.23
2

Melani Pavlović

2007
3:44.56
Disciplina: 200m PRSNO, Plivačice
Kategorija: KADETI
3

Lea Ikić

2006
3:09.00
Disciplina: 200m PRSNO, Plivačice
Kategorija: ML.JUNIORI
3

Tonka Krstić

2003
2:57.93
Disciplina: 800m SLOBODNO, Plivači
Kategorija: KADETI
2

Maksim Komadina

2004
9:35.43
Disciplina: 800m SLOBODNO, Plivači
Kategorija: ML.JUNIORI
3

Filip Smolić

2003
10:21.94
Disciplina: 800m SLOBODNO, Plivači
Kategorija: JUNIORI
3

Duje Grgić

2001
8:52.96
Disciplina: 800m SLOBODNO, Plivačice
Kategorija: ML.JUNIORI
1

Tonka Krstić

2003
9:43.05
3

Ellena Šušteršić

2003
10:04.73

 

 

Na 7. I 8. Kolu lige pod vodstvom trenera Edgara Nimca nastupili su: Dora Babić,  Sandro Barić, Emilia Brnabić, Roko Grgić, Duje Grgić, Ana Grubelić, Rita Herceg, Lea Ikić, Lovre Jerak, Barbara Jerak, Matej Jurišić, Stipe Kasun, Maksim Komadina, Toni Korda, Ema Krstić, Tonka Krstić, Marija Kuman, Ivano Kuman, Mate Molnar, Karla Mužanović, Melanie Pavlović, Vito Petani, Filip Smolić, Frane Surać, Anđelo Šabić, Jakov Šarić, Ellena Šušteršić, Karla Torbarina, Maksim Vrkić, Šimun Zdrilić, Roko Zubčić, Mirta Zubčić, Aneta Zurak

 

 

8 MEDALJA I 6 TITULA PRVAKA HRVATSKE I 2 TITULE VICEPRVAKA
ZA MIHOVILA NINČEVIĆA SA OTVORENOG PRVENSTVA HRVATSKE ZA PLIVAČE S INVALIDITETOM

17/18.02.2018.g u Splitu  na bazenu Poljud u organizaciji HPO, HPSOI, PK Cipal Split, Pk Mornar Split i ŠSI Split održano je Otvoreno prvenstvo Hrvatske u plivanju za osobe s invaliditetom CROATIA OPEN 2018 koje je najmasovnije, a ujedno i najznačajnije natjecanje za plivače s invaliditetom koje se redovno održava u Hrvatskoj svake godine. Nastupilo je 107 plivača i plivačica iz Hrvatske, Austrije,Italije, BiH, Slovenije i Srbije, a boje Plivačkog kluba Jadera  pod vodstvom trenera Renata Škulića branio je Mihovil Ninčević (1997). Mihovil je i ovaj put u jakoj međunarodnoj konkurenciji, ovo natjecanje odradio vrhunski te je doplivao do vodećih mjesta u svim disciplinama i osvojio ukupno 8 medalja.

Mihovil Ninčević ( klasa S14) je nastupio u 7 disciplina pri čemu je osvojio 8 medalja, 6 zlatnih i 2 srebrne:

50m slobodno (29.23), zlatna medalja u open kategoriji i zlatna medalja  općoj kategoriji
100m leđno (1:18.99), zlatna medalja u općoj kategoriji dok je u open kategoriji osvojio 5. mjesto
100m delfin (1:14.90), srebrna medalja u open kategoriji dok u je općoj kategoriji bio jedini natjecatelj iz Hrvatske u svojoj klasi te mu zbog pravila -1 nije dodijeljena medalja
100m slobodno (1:05.21), zlatna medalja u općoj kategoriji dok je u open kategoriji osvojio 5. mjesto
200m slobodno (2.24,27), zlatna medalja u open kategoriji dok u je općoj kategoriji bio jedini natjecatelj iz Hrvatske u svojoj klasi te mu zbog pravila -1 nije dodijeljena medalja

50m leđno (35.81),  zlatna medalja u općoj kategoriji dok je u open kategoriji osvojio 4. mjesto
50m delfin (32.36), srebrna medalja u open kategoriji dok u je općoj kategoriji bio jedini natjecatelj iz Hrvatske u svojoj klasi te mu zbog pravila -1 nije dodijeljena medalja 

 

10. MEĐUNARODNI PLIVAČKI MITING "VICTORIA-PRIMORJE"

10.-11.02.2018. u Rijeci na 50m bazenu Kantrida održan je 10. plivački miting "Victoria-Primorje" koje je ujedno i treće natjecanje iz HPS Grand Prix sustava natjecanja. Pod vodstvom trenera Marijana Čuline, prof u konkurenciji od 492 natjecatelja iz 47 klubova iz Velike Britanije, Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske boje našeg kluba branilo je 6 članova: Sandro Barić, Duje Grgić, Dorijan Marin, Andrija Smolić, Tonka Krstić i Ellena Šušteršić.

Na ovom natjecanju najbolje rezultate je ostvario junior Sandro Barić (01) koji se tri puta kvalificirao za finalne trke ito dva put B finala i jednom C finale. Sandro je ujedno i ostvario najbolje plasmane u finalnim trkama tako se u kategoriji juniora u disciplini 50m prsno (30.97) plasirao na 5.mjesto, 200m prsno (2:30.78) na 7. mjesto te 100m prsno (1:09.06) na 10.mjesto u kategoriji. U ženskoj konkurenciji ml.juniora najbolji plasman je ostvarila Ellena Šušteršić (03) koja je u C finalu plivala 50m leđno i s vremenom 33.24 se plasirala na 6.mjesto. U istoj kategoriji za dvije finalne trke izborila se Tonka Krstić (03) koja je B finale plivala u disciplini 200m leptir (2:37.77) i plasirala se na 8.mjesto, dok je u disciplini 100m leptir plivala C finale i s vremenom 1:09.03 se plasirala na 12.mjesto. Za jednu B finalnu trku izborio se i junior Duje Grgić (01) koji je disciplinu 200m leptir u B finalu s vremenom 2:12.81 završio na 10.mjestu.

 

BRONČANI NOA KUMAN NA PRVENSTVU HRVATSKE ZA KADETE

10.-11.02.2018. u Zadru na 25m bazenu Višnjik održano je Prvenstvo Hrvatske za kadete. U konkurenciji 209 natjecatelja iz 30 klubova pod vodstvom trenera Edgara Nimca boje našeg kluba branilo je 9 članova, od kojih su norme za ovo PH isplivali: Lea Ikić, Lovre Jerak, Maksim Komadina, Marija Kuman, Noa Kuman i Ema Krstić, a u štafetnim disciplinama su im se pridružili Rita Herceg, Aneta Zurak i Roko Zubčić.

Najbolje rezultate na ovom natjecanju ostvario je Noa Kuman (04) koji je u zadnjem dijelu natjecanja doplivao do brončane medalje u disciplini 400m mješovito (5:03.06). Noa je tokom ovog natjecanja plivao 5 disciplina te se u svima plasirao među 10 najboljih kadeta, tako je disciplinu 200m prsno (2:36.86) završio na četvrtom mjestu, u disciplinama 200m mješovito (2:22.34) i 200m slobodno (2:07.36) se plasirao na peto mjesto, dok je disciplinu 100m prsno (1:14.97) završio plasmanom na sedmo mjesto. U ženskoj konkurenciji najbolje rezultate je ostvarila Marija Kuman (05) koja je također plivala 5 disciplina te se dva puta plasirala među 10 najboljih. Mariji je u disciplini 100m leđno izmakla medalja te se s vremenom 1:09.38 plasirala na četvrto mjesto, dok se u disciplini 200m leđno (2:32.39) plasirala na šesto mjesto. Među deset najboljih dva puta se plasirao i Maksim Komadina (04) i to na osmo mjesto u

disciplini 200m slobodno (2:08.43), te na deveto mjesto u disciplini 100m leđno (1:07.53).

 

 

14 MEDALJA SA ML.KADETSKOG I KADETSKOG REGIONALNOG PH REGIJE 1

27/28.01.2018.  na 25m bazenu u  Korčuli održano je Regionalno Prvenstvo Hrvatske Regije 1 za kategorije ml.kadeta i kadeta. Pod vodstvom trenera Marijana Čuline, prof i Edgara Nimca na ovom natjecanju u konkurenciji 268 natjecatelja iz 10 klubova regije boje našeg kluba branila su 23 člana koji su doplivali do 14 regionalnih medalja (2xzlatno, 6xsrebro, 6xbronca).
Najbolje rezultate na ovom natjecanju je ostvarila ml.kadetkinja Rita Herceg (07) koja je doplivala do 4 medalje od čega su dvije titule ml.regionalne prvakinje te jedna viceprvakinje. Do zlatnih medalja i titula ml.kadetske regionalne prvakinje doplivala je u disciplinama 100m prsno (1:33.35) i 200m prsno (3:16.80), srebrnu medalju i titulu viceprvakinje osvojila je u disciplini 50m prsno (43.49) dok je po brončanu medalju osvojila u disciplini 200m slobodno (2:50.75). U preostale dvije discipline 400m slobodno (5:44.36) i 100m mješovito (1:28.87) joj je izmakla medalja te se plasirala na visoko četvrto mjesto u regiji. Kadet Noa Kuman (04) je također doplivao do 4 medalje i to 3 titule kadetskog vice prvaka u disciplinama: 100m prsno (1:15.48), 200m prsno (2:40.85) i 400m mješovito (5:03.19), dok je do brončane medalje doplivao u disciplini 200m mješovito (2:23.68). U disciplinama 800m slobodno (9:31.51), i 100m leptir (1:07.67) se plasirao na 5. Mjesto, a u svim disciplinama u kojima je nastupio doplivao je do linita za natup na PH. Do titula viceprvaka regije doplivali su i Vito Petani (06) koji je svoju osvojio u ml.kadetskoj konkurenciji u disciplini 50m leđno (36.15), te Marija Kuman (05) koja je u kadetskoj konkurenciji doplivala do srebra u disciplini 100m leđno (1:11.41). Stipe Kasun (06) je doplivao do dvije brončane medalje u disciplinama: 200m prsno (3:12.92) i 50m prsno (41.59), dok je jednu brončanu medalju osvojila Melani Pavlović (07) u disciplini 50m leđno (39.63). Posebno nas veseli ml.kadetska štafetna bronca koju su osvojili: Vito Petani, Stipe Kasun, Toni Korda, Roko Grgić u disciplini 4X50m mješovito (2:26.64).

 

OSVOJENE MEDALJE PO KATEGORIJAMA

Disciplina: 100m PRSNO, Plivačice
Kategorija: ML.KADETI
Rank
Ime i prezime natjecatelja
Godište
Vrijeme
1

Rita Herceg

2007
1:33.35
Disciplina: 100m PRSNO, Plivači
Kategorija: KADETI
2

Noa Kuman

2004
1:15.48 kadetski limit
Disciplina: 200m MJEŠOVITO, Plivači
Kategorija: KADETI
3

Noa Kuman

2004
2:23.68 kadetski limit
Disciplina: 50m LEĐNO, Plivačice
Kategorija: ML.KADETI
3

Melani Pavlović

2007
39.63
Disciplina: 50m LEĐNO, Plivači
Kategorija: ML.KADETI
2

Vito Petani

2002
36.15
Disciplina: 200m PRSNO, Plivačice
Kategorija: ML.KADETI
1

Rita Herceg

2007
3:16.80
Disciplina: 200m PRSNO, Plivači
Kategorija: KADETI
2

Noa Kuman

2004
2:40.85 kadetski limit
Disciplina: 200m PRSNO, Plivači
Kategorija: ML.KADETI
3

Stipe Kasun

2006
3:12.92
Disciplina: 4x50m MJEŠOVITO ŠTAFETA, Plivači
Kategorija: ML.KADETI
3

Vito Petani, Stipe Kasun, Toni Korda,
Roko Grgić

2006
2:26.64
Disciplina: 200m SLOBODNO, Plivačice
Kategorija: ML.KADETI
3

Rita Herceg

2007
2:50.75
Disciplina: 50m PRSNO, Plivačice
Kategorija: ML.KADETI
2

Rita Herceg

2007
43.49
Disciplina: 50m PRSNO, Plivači
Kategorija: ML.KADETI
3

Stipe Kasun

2006
41.59
Disciplina: 100m LEĐNO, Plivačice
Kategorija: KADETI
2

Marija Kuman

2005
1:11.41 kadetski limit
Disciplina: 400m MJEŠOVITO, Plivači
Kategorija: KADETI
2

Noa Kuman

2004
5:03.19 kadetski limit

 

 

na natjecanju su nastupili: Stjepan Baraba Č., Dora Babić, Roko Grgić, Rita Herceg, Lea Ikić, Lovre Jerak, Stipe Kasun, Maksim Komadina, Toni Korda, Ema Krstić, Noa Kuman, Marija Kuman, Dominik Paleka, Melanie Pavlović, Vito Petani, Ante  Petković, Danica Sorić,  Frane Surać, Mareta  Štrbac, Karla Torbarina, Roko Zubčić, Mirta Zubčić, Aneta Zurak

 

32 PLASMANA MEĐU TRI NAJBOLJA NA 5 & 6 KOLU ŠIZD LIGE

20.01.2018. u organizaciji našeg kluba na 25m bazenu Višnjik u Zadru  održano je 5. i 6. kolo ŠIZD lige za sve kategorije od početnika do seniora. Na programu su bile discipline: 25m leđno, 100m mješovito i 100m leptir u 5 kolu te 50m prsno i 200m slobodno u 6. kolu. Pod vodstvom trenera Edgara Nimca i Ante Džaje na ova dva kola naš klub je predstavljalo ukupno 37 članova koji su se 32 puta plasirali među tri najbolja u svojim kategorijama i to 9 puta na prvo mjesto, 12 puta na drugo te 11 puta na treće mjesto. Nakon šest odrađenih kola lige po najvrijednijem zbroju rezultata devet naših plivača se nalazi među tri najbolja u svojim kategorijama.

 

U kategoriji početnika na drugom mjestu po najvrijednijem zbroju rezultata nalazi se Maksim Vrkić (09) koji je tokom lige sakupio 932 LEN boda, te se u ova dva kola jednom plasirao na drugo i jednom na treće mjesto. Ivano Kuman (08) se u kategoriji početnika izborio za jedno drugo i jedno treće mjesto. U ženskoj konkurencji iste kategorije najbolje rezultate je ostvarila Emilia Brnabć (09) koja se jednom plasirala na prvo i jednom na drugo mjesto. Najbolje plasmane na ovom natjecanju ponovo je ostvarila ml.kadetkinja Rita Herceg (07) koja se u sve četiri discipline plasirala na prvo mjesto. Rita je ujedno sakupila i 2633 LEN bodova te se uvjerljivo nalazi na prvom mjesto po najvrijednijem zbroju rezultata u kategoriji mlađih kadetkinja. U istoj kategoriji u stopu je prati se Melani Pavlović (07) koja se u sve četiri discipline plasirala na drugo mjesto te je također na drugom mjestu i po najvrijednijem zbroju rezultata sa 2174 LEN boda. U kategoriji kadeta Noa Kuman (04) se jednom plasirao na prvo mjesto te tri puta na drugo, a prati ga Maksim Komadina (04) koji se jednom plasirao na drugo i dva puta na treće mjesto, dok se po najvrijednijem zbroju rezultata u kategorji kadeta sa 4352 LEN boda nalazi na trećem mjestu. U kategoriji ml.juniora plasmane među tri najbolja u svim disciplinama ostvario je Mateo Škalec (02) koji se jednom plasirao na prvo mjesto i tri puta na treće, te se po najvrijednijem zbroju rezultata u kategorji sa 5926 LEN bodova nalazi na trećem mjestu. U ženskoj konkurenciji iste kategorije tri plasmana među tri najbolje imala je Ellena Šušteršić (03) koja se jednom plasirala na drugo i dva puta na treće mjesto, a u ukupnom poretku sa 5979 LEN bodova  nalazi se na tećem mjestu, ispred nje na drugom mjestu  je Tonka Krstić (03) koja je tokom lige sakupila 6402 LEN bodova, a u ova dva kola se jednom plasirala na prvo i jednom na drugo mjesto. Sandro Barić (01) se tokom ova dva kola jednom plasirao na prvo mjesto te se po najvrijednijem zbroju rezultata u kategorji sa 5637 LEN bodova nalazi na drugom mjestu u kategoriji, na prvom mjestu je Duje Grgić (01) sa 5928 LEN bodova. Duje se tokom ova dva kola jednom plasirao na treće mjesto.

 

 

PLASMANI MEĐU TRI NAJBOLJA PO KATEGORIJAMA 5.KOLO

Disciplina: 25m LEĐNO, Plivači
Kategorija: POČETNICI
Rank
Ime i prezime natjecatelja
Godište
Vrijeme
2

Maksim Vrkić

2009
19.13
Disciplina: 25m LEĐNO, Plivačice
Kategorija: POČETNICI
2

Emilia Brnabić

2009
24.03
Disciplina: 100m MJEŠOVITO, Plivači
Kategorija: POČETNICI
2

Ivano Kuman

2008
1:37.89
3

Maksim Vrkić

2009
1:37.91
Disciplina: 100m MJEŠOVITO, Plivači
Kategorija: KADETI
2

Noa Kuman

2004
1:06.93
3

Maksim Komadina

2004
1:09.35
Disciplina: 100m MJEŠOVITO, Plivači
Kategorija: ML.JUNIORI
3

Mateo Škalec

2002
1:03.62
Disciplina: 100m MJEŠOVITO, Plivačice
Kategorija: ML.KADETI
1

Rita Herceg

2007
1:27.50
2

Melani Pavlović

2007
1:31.45
Disciplina: 100m MJEŠOVITO, Plivačice
Kategorija: ML.JUNIORI
2

Tonka Krstić

2003
1:10.68
3

Ellena Šušteršić

2003
1:11.35
Disciplina: 100m LEPTIR, Plivači
Kategorija: KADETI
2

Noa Kuman

2004
1:07.93 kadetski limit
3

Maksim Komadina

2004
1:12.10 kadetski limit
Disciplina: 100m LEPTIR, Plivači
Kategorija: ML.JUNIORI
3

Mateo Škalec

2002
1:05.36
Disciplina: 100m LEPTIR, Plivači
Kategorija: JUNIORI
3

Duje Grgić

2001
1:01.73
Disciplina: 100m LEPTIR, Plivačice
Kategorija: ML.KADETI
1

Rita Herceg

2007
1:34.07
2

Melani Pavlović

2007
1:47.44
Disciplina: 100m LEPTIR, Plivačice
Kategorija: ML.JUNIORI
1

Tonka Krstić

2003
1:08.11
3

Ellena Šušteršić

2003
1:14.33

 

PLASMANI MEĐU TRI NAJBOLJA PO KATEGORIJAMA 6.KOLO

Disciplina: 50m PRSNO, Plivači
Kategorija: KADETI
Rank
Ime i prezime natjecatelja
Godište
Vrijeme
2

Noa Kuman

2004
36.27
Disciplina: 50m PRSNO, Plivači
Kategorija: ML.JUNIORI
1

Mateo Škalec

2002
31.89
Disciplina: 50m PRSNO, Plivači
Kategorija: JUNIORI
1

Sandro Barić

2001
30.04
Disciplina: 50m PRSNO, Plivačice
Kategorija: ML.KADETI
1

Rita Herceg

2007
42.69
2

Melani Pavlović

2007
47.33
Disciplina: 200m SLOBODNO, Plivači
Kategorija: POČETNICI
3

Ivano Kuman

2008
3:02.03
Disciplina: 200m SLOBODNO, Plivači
Kategorija: KADETI
1

Noa Kuman

2004
2:07.59 kadetski limit
2

Maksim Komadina

2004
2:11.58 kadetski limit
Disciplina: 200m SLOBODNO, Plivači
Kategorija: ML.JUNIORI
3

Mateo Škalec

2002
2:05.22
Disciplina: 200m SLOBODNO, Plivačice
Kategorija: POČETNICI
1

Emilia Brnabić

2009
3:35.81
Disciplina: 200m SLOBODNO, Plivačice
Kategorija: ML.KADETI
1

Rita Herceg

2007
2:46.07
2

Melani Pavlović

2007
3:09.56
Disciplina: 200m SLOBODNO, Plivačice
Kategorija: ML.JUNIORI
2

Ellena Šušteršić

2003
2:16.13

 

Treneri koji su vodili ekipu: Ante Džaja, prof., Edgar Nimac
Ekipa koja je nastupila na natjecanju: Dora Babić, Sandro Barić, Emilia Brnabić, Maura Damjanić, Petra Dobrić, Anita Dokoza, Roko Grgić, Duje Grgić, Rita Herceg, Lea Ikić, Lovre Jerak, Barbara Jerak, Stipe Kasun, Maksim Komadina, Ema Krstić, Tonka Krstić, Marija Kuman, Noa Kuman, Ivano Kuman, Dorijan Marin, Mate Molnar, Karla Mužanović, Dominik Paleka, Melanie Pavlović, Vito Petani, Ante Petković, Filip Smolić, Danica Sorić, Frane Surać, Anđelo Šabić, Mateo Škalec, Ellena Šušteršić,  Maksim Vrkić, Šimun Zdrilić, Roko Zubčić, Mirta Zubčić, Aneta Zurak

 

8 NOVIH PLIVAČA IZ OŠ ZADARSKI OTOCI

obuka os zdo

12.1.2018. na bazenu SRC Višnjik održan je završni sat obuke neplivača OŠ Zadarski Otoci. Koordinator programa kojeg organizira Športska zajednica Grada Zadra je Vitomir Burčul, prof., a program su provodili treneri PK Jadera Vitomir Burčul, prof. i trener PK Zadar Danijela Kurtin. Na ovom završnom satu nakon treninga i demonstracije naučenog koordinator programa je dodjelio diplome ponosnim plivačima. Program koji je trajao od 08.01. do 12.01.2018. za vrijeme školskih praznika pohađalo je 8 vrijednih učenika: Mateo Jergan, Leona Jureško, Ana Lucia Lovrić, Leona Oluić, Patricia Pelaić, Jakov Popov, Eni Ražov i Klara Troskot

FOTOGALERIJA

 

 

07.-12.01.2018. Zimske plivačke pripreme - Cerkno, Slovenija

2018 pripreme

Od 07.-12.01.2018.g boravili smo u slovenskom gradiću Cerkno gdje već tradicionalno održavamo zimske plivačke pripreme. Naša ekipa natjecatelja je umjesto odmora za vrijeme školskih praznika vrijedno trenirala. Cerkno ima jedno od najmodernijih skijališta u Sloveniji pa uz plivačke treninge članovi dio dana provode i na skijalištu gdje neki tek uče skijati dok drugi usavršavaju svoje znanje skijanja. Do kraja zimskih praznika dok se njihovi vršnjaci odmaraju naši natjecatelji dva puta dnevno naporno treniraju za slijedeća natjecanja. I ove godine na pripremama se starijim članovima pridružila i mlađa ekipa koja nas je oduševila svojim radom i pristupom te pokazala da na njih u budućnosti možemo računati. Dijelić atomosfere možete pogledati u našoj FOTOGALERIJI

Ekipa koja je išla na pripreme: Dora Babić, Sandro Barić, Emilia Brnabić, Luka Čulina, Josip Gregov, Duje Grgić, Roko Grgić, Lovre Jerak, Maksim Komadina, Toni Korda, Petra Kovačević, Ema Krstić, Tonka Krstić, Marija Kuman, Noa Kuman, Ivano Kuman, Vito Petani, Filip Smolić, Ellena Šušteršić, Jakov Šarić, Mareta Štrbac, Karla Torbarina, Maksim Vrkić, Šimun Zdrilić, Roko Zubčić, Mirta Zubčić

Treneri koji su vodili ekipu: Marijan Čulina, prof., Ante Džaja prof., Edgar Nimac, Danijel Torbarina, prof.