TOKOM CIJELE GODINE VRŠIMO UPISE U ŠKOLU PLIVANJA I OBUKU NEPLIVAČA

Napomena:

Potrebna oprema za testiranje: kupaće gaće/kostim, čiste natikače, ručnik te kapica ukoliko je duža kosa, a za potrebe pravovaljanog upisa molimo roditelje da pripreme i (obavezni) OIB djeteta.

 

 

OBUKA NEPLIVAČA

Obuka neplivača traje 15 radnih dana od ponedjeljka do petka svaki dan ukupno 3 tjedna, a sastoji se od: testiranja inicijalnog stanja, rad na suhom, igre u vodi,plovnost u dinamičkom i statičkom položaju te finalno testiranje. Osnovni cilj obuke neplivača je naučiti dijete plivati ne inzistirajući na plivačkoj tehnici. Kroz program dijete će naučiti: pravilno disati tokom boravka u vodi, plutati na trbuhu i leđima, roniti, skakati na noge, te se osloboditi straha od vode. Na kraju programa slijedi provjera znanja i podjela diploma, klupskih majci i prigodnih poklona. Ovisno o tome kako je dijete savladalo obuku može nastaviti s plivanjem u jednoj od grupa naše škole plivanja koja se održava 3xtjedno.

Ukoliko ste zainteresirani za našu obuku neplivača možete nas kontaktirati na broj ureda 092/351 11 15 (ured radi dvokratno) ili putem e-maila: info@pk-jadera.hr

Fotogalerije sa par dosadašnjih obuka neplivača možete pogledati na donjim linkovima ili pronaći na stranici arhiva.

 

ŠKOLA PLIVANJA

plivaci pk jadera

Treninzi u školi plivanja se održavaju 3 puta tjedno. Za upis u školu plivanja dijete mora proći testiranje te se nakon toga određuje u kojem terminu će biti trening. Za početnu grupu škole plivanja dijete se mora moći samostalno održavati na površini vode. Grupe su podijeljene po znanju plivanja te kako dijete napreduje tokom treninga prelazi u napredniju grupu. U školi plivanja uče se osnove sve četiri plivačke tehnike, a ovisno o grupi trening traje 45 min ili 60min. Treninzi se odvijaju u jutarnjim i popodnevnim satima. Tokom škole plivanja polaznici uče pravilno disati, plutati, skakati na noge i na glavu te plivati sve četiri plivačke tehnike od osnovnih elemenata do usavršavanja svake tehnike pojedinačno. Ukoliko ste zainteresirani za upis u školu plivanja u dolje navedenim terminima se možete javiti u naš ured na bazenu Višnjik za testiranje. Potrebna oprema za testiranje: kupaće gaće/kostim, čiste natikače, ručnik te kapica ukoliko je duža kosa.

TERMINI ZA TESTIRANJE
PONEDJELJAK, UTORAK, SRIJEDA, ČETVRTAK, PETAK
JUTRO OD 8:30 DO 9:30 POPODNE OD 17:00 DO 18:00